Hogyan rendezzünk trendi esküvőt?

Címkék: esküvő, millió, luxus

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Sok százezer vagy éppen néhány millió forintból pazar esküvőt rendezhetünk, de nem biztos, hogy divatosat. Utánajártunk, milyen a 2008-as "esküvődivat", így az alábbiakban a legújabb esküvői ruha trendekből, a legdivatosabb külföldi helyszínekből és a szolgáltatók legújabb ajánlataiból nyújtunk ízelítőt. Pillangóröptetés, rózsaszín galambok, Swarovski-kristályos menyasszonyi napszemüveg, egzotikus helyszínekre szökő párok.

Jó tudni

Általánosságban elmondható, hogy a külföldi házasságkötéshez szükség van a pár többnyelvű születési anyakönyvi kivonataira, az úgynevezett házassági engedélyre (hiteles angol nyelvű fordításban!), az érvényes útlevelekre, valamint, ha nem az első házasságkötésről van szó, akkor a válási dokumentum/adopciós dokumentum/özvegyi dokumentum hiteles angol nyelvű fordításaira is.

Álomesküvő külföldön vendégsereg nélkül

A szakértő szerint a kényelmes ügyintézés érdekében érdemes legalább 3-4 hónapot szánni az előkészítésre, főleg, mert az igazi főszezonban a repülőjegyek jelenthetnek problémát, ez különösen igaz például Bali esetében.

"Ezzel együtt többször volt már olyan, hogy kismamának és választottjának egy hónapon belül sikerült mindent elintéznünk a Karib-térségben" - nyugtatta meg a last minute házasulandókat Salamon Péter.

Ilyen esetben a pár soronkívüliséget kérhet az önkormányzattól, így nem kell kivárnia a kötelező 30 napot az egybekelés dátuma előtt, hiszen szándékuk komolyságát közös gyermekük jövetele is igazolja.

Divatos úti célok, helyszínek

Az "Álomutak" iroda társtulajdonosa elmondta, a legkedveltebbek a saját szervezésű karibi esküvőik, méghozzá a tipikusan nem tömegturisztikai szigeteken. A következő legnépszerűbb úti cél a 20-30 százalékkal drágább Seychelle-szigetek, de felkapott Mauritius, illetve a legkedvezőbb árú megoldásokat keresők között Ciprus is. "Balit - tekintve, hogy az ottani nyár az európaival nagyjából egy időben van - szintén keresik. Viszont sokan elállnak ettől, amikor megtudják, hogy nem lehet csak polgári szertartást kérni" - világosított fel a szakértő.

Salamon Péter olyan további kedvenceket is említett, mint Srí-Lanka, Hawaii, valamint a hosszú repülőút és a helyi árszint miatt különösen költséges Tahiti, illetve a hozzá tarozó szigetek.

A különlegességekre vadászó pároknak Salamon Péter egy egyhetes, luxusbungalós utat ajánl Antigua legszebb partjára. "Az esküvő után a friss házasok továbbutaznak egy magánszigetre, de nászútjukat ki is egészíthetik egy 3-7 éjszakás vitorlás jachtkörutazással a világ egyik legszebb térségének választott Grenadine-szigetek között."

Bár az iroda társtulajdonosa szerint a legkeresettebbek mindig is a tengerparti álomesküvők voltak, az utóbbi néhány évben mind többen keresnek helyszínt trópusi vízesésnél.

"Búváresküvőket leginkább Egyiptomban igényelnek. Van, aki egy karibi lápvidék közepén, egy csónakban mondja ki az igent, miközben a skarlátvörös íbiszmadarak éppen hazatérnek költőhelyeikre, és a jelenség megfesti felettük az égboltot" - ecsetelte a hollywoodi filmbe illő esküvői szertartást Salamon. Aki arra vágyik, egy kalózos kalandfilm eredeti díszletei között zajló, "kannibál vacsorával" záruló vadregényes esküvőt is kérhet, a tömegturizmus számára ismeretlen és szinte érintetlen Dominika szigetén.

A legkülönösebb helyszínek pedig a következők: a Namíb-sivatag homokdűnéi között, Fokváros sziklás partjainál és Dubajban, a Burj al Arab-bal a háttérben. Ezek természetesen a költségesebbek közé tartoznak, és lényegesen bonyolultabb előkészítést igényelhetnek.

Extrém helyszínt is választhatunk


Szerényebb és eget verő árak

Egy korrekt, elhallgatott költségek nélküli esküvői csomagnak tartalmaznia kell a következőket: teljes ügyintézés és asszisztencia a választott helyszínen, minden hivatalos dokumentáció és azoknak költségei, transzferek a hivatalba és az esküvő helyszínére, csokor, kitűző, dekoráció, torta, az anyakönyvvezető/pap tiszteletdíja, tanúk kiállítása, pezsgőzés.

Salamon Péter elmondta, náluk a legolcsóbb esküvői csomag (Grenadában, a tengerparti esküvő) 674 ezer forintl, míg a legdrágább csomag 1750 euróba kerül (Jamaika legelőkelőbb szálláshelyén).

Az esküvővel egybekötött nászutat az utazási szakértő szerint minden költséggel együtt legkevesebb mintegy 950 ezer forintból lehet "kihozni" a pár részére egy karibi szigeten, de a legköltségesebbnek számító, polinéz esküvőre vágyók akár 3 millió forintot is fizethetnek két főre.

Ezt az összeget még lehet növelni, ha például holywoodi sztár villáját béreljük ki valamelyik szigeteken egy hétre, kertésszel, szobalánnyal, komornyikkal.

Az, hogy milyen extrákat igényelhetünk, helyszínfüggő.

A karibi szigeteken lehet kérni kalipszózenekart, szólistát, fotóst/videóst, üvegfenekű hajózást, de egyes szigeteken bérelhetnek jachtot is a párok, amivel - egy gyertyafényes vacsorával kiegészítve - elhajózhatnak a naplementébe.Deluxe Magazin

 

 

1.  Hogyan rendezzünk trendi esküvőt?
2.  Esküvői külcsín
3.  Álomesküvők külföldön

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5