Két világrekorder dinnye

Címkék: millió, sárgadinnye, árverés, Japán

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Yubari sárgadinnye éppoly híres Japánban, mint itthon a szegedi paprika. A napokban a Hokkaidó szigetén rendezett árverésen két különösen szép példány 2,5 millió jenért kelt, azaz 3,75 millió forintért kelt el.

A legszebbek és legdrágábbak
Hokkaido Japán második legnagyobb szigete és legnagyobb tartománya, amely egyúttal a sárgadinnyék hazája is. A sziget legnagyobb városában, Sapporóban éppen ezért nem ritka, hogy árverésen adják el a kerekded formájú termést.

A szezon első, a napokban tartott aukcióján két különleges minőségű licittétel is kalapács alá került, nem kis mértékben borzolva a vásárlók kedélyét. A két sárgadinnye iránt akkora volt az érdeklődés, hogy a leütési árral az eddigi rekord is megdőlt.

A legtöbbet egy halétterem és szuvenírbolt tulajdonosa ajánlotta a két legformásabbnak és egyben leginkább ígéretes ízűnek kikiáltott gyümölcsért.

Az árverés helyszíne, azaz a sapporói központi piac mellett dolgozó férfi összesen 2,5 millió jent, vagyis 3,75 millió forintot ajánlott a portékákért.

A szigeten termesztett Yubari sárgadinnye messze földön híres, és a hasonlóan magas ár megszokott a japán finomságok esetében.

Igaz, a tavalyi sapporói árverésen az akkor két legszebbnek ítélt sárgadinnye párosért "csak" 2 millió jent fizetett egy vásárló. 

Japán dinnyeszakértők szerint az idei Yubari-termés kiváló, magas cukortartalom és jó minőség jellemzi a gyümölcsöket.

Aki hasonló finomságra feni a fogát, annak várnia kell, hiszen a szállítások időpontja június és július közepe között várható.

Japánban egyébként nem ritkák az ételárverésekhez kapcsolódó rekordok. Pár hónappal ezelőtt egy óriási kékuszonyú tonhalat adtak el 6 millió jenért, azaz 9 millió forintért.

Az árverésen elkelt 276 kilós kopoltyúst egy hongkongi sushiétterem tulajdonosa vásárolta meg.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5