Az 50 legjobb magyar szálloda

Címkék: hotel, szálloda, utazás, top 50, legjobb

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy új kiadványból kiderül, hogy melyek a legjobb magyar szállodák. A különböző kategóriákba sorolt hotelek esetében a szolgáltatások és az épület színvonala egyaránt fontos szempont volt.

Az 50 legjobb magyar szálloda között különböző kategóriákban osztották ki a helyezéseket. A klasszikus üzleti hotelek közül a New York Palace, a modern üzleti hotelek közül a Kempinski Hotel Corvinus, a kastélyszállodák között a Romantik Hotel Szidónia nyert.

A "nem a méret a lényeg" elnevezésű kategóriában a Pólus Palace Thermal Golf Club Hotel, a wellness hotelek és gyógyszállók között a sárvári Spirit Hotel Rogner Thermal Spa lett az első.

A "Nem a méret a lényeg" kategória győztese

A TOP 50 magyar szálloda című új Népszabadság-kiadványt Kiss Róbert Richárd szakíró állította össze magyar turisztikai szakemberek segítségével. A szerkesztő legfontosabb szempontjait is elárulta egy sajtótájékoztató keretében.

Az elhelyezkedés azért fontos véleménye szerint, mert ha egy szálloda jó helyen van, megbocsátjuk, ha a szerviz picit gyengébb. Míg ha órákig utazunk a pusztában, elvárjuk, hogy a fáradozásnak értelme legyen, így a hotel elhelyezkedése az egyik legfontosabb dolog.

Az építészeti megoldások főleg a kastélyszállóknál fontosak, hogy már az érkezéskor elámuljon a vendég, milyen kacsalábon forgó palota lesz az otthona. Hasonló jelentőségű a belső kialakítás, a dizájn, illetve a környezet.

Az épület állapota, a szolgáltatások és az éttermek száma, színvonala is fontos szempont, ez nem is szorul magyarázatra. A kiszolgálás minőségéhez tartozik, hogy mennyire előzékeny a recepciós, segítőkész-e a főportás, vannak-e londínerek, és hogy fogadják a belépő vendéget.

A kiadványból megismerhetőek a jövő ígéretes hazai szállodái és a különböző "hotellisták".  Értékeli a hazai szállodaipart dr. Niklai Ákos, a Magyar Szállodaszövetség tiszteletbeli elnöke is.

A kiadványból olyan érdekességekre is fény derül, mint hogy melyik szálloda volt az első női űrhajós, Tyereskova kedvence. Megtudjuk azt is, hol pihent Eddy Murphy, és mit vitetett a szobájába. A praktikusabb tudnivalók között találjuk, hogy melyek Magyarország legjobb kastélyszállodái, hol a legjobb a wellness, és melyik a legszebb hotelépület.

Kiderül az is, hogy a szerkesztő szerint milyen a "férfilakosztály", és melyik hotelt kedvelik a kisgyerekek. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zrt. elnöke szerint a szállodák (közülük is a kiválóak és egyedi arculatúak) varázslatos helyek, amelyek nélkül nincs idegenforgalom.

"A szerviz, a minőség sokszor apró dolgokon múlik, mondjuk azon, hánykor kell elhagyni reggeli után a szobát. Ugyanis, ha túl korán, az bizony arra utalhat, hogy nagyon spórolnak a munkaerővel" - idézte fel a sajtótájékoztatón az egyik hazai szállodában szerzett tapasztalatait.

Ma ez az ágazat már a GDP 10 százalékát produkálja, félmillió embernek teremtve munkahelyet. Az elmúlt évtizedben sok kitűnő szálloda nyílt Magyarországon, emelkedett a minőség, szélesedett a kínálat.

Mégis - tette hozzá Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója - a jó bornak is kell cégér, hiszen még nem tartunk ott, ahol az Európai Unió fejlett országai.

Ahol a vendégéjszakák 60 százalékát belföldiek töltik a szállodákban és csak 40 százalékát külföldiek.

Tavaly ugyanakkor Magyarországon is megfordult a trend: először fordult elő, hogy a vendégéjszakák 51 százalékában belföldiek fordultak meg a hotelekben, és kisebb részt, 49 százalékban külföldiek.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5