Mi legyen a saját tornateremben?

Címkék: luxus, edzőterem, kondi, otthon

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy saját edzőterem majdnem akkora luxus, mint egy medence vagy egy szauna. Az azonban, hogy milyen berendezések kerüljenek bele, nem mindenki számára egyértelmű, ezért a Forbes cikke nyomán kiderítettük, milyen profi gépek szükségesek izmaink otthoni formálásához.

A szakemberek szerint a divatos és hasznos drága otthoni edzőteremben a hagyományos, egyszerű eszközöknek is el kell férnie. A súlyzósor mellett azonban ma már ott a helye a legmodernebb elektromos vezérlésű berendezéseknek vagy a falon a nagyméretű lapos tévének is.

Amennyiben kicsi a büdzsé, és nem telik teljes eszközparkra, profi testedzők szerint alaposan meg kell válogatni,  milyen alapgépek kerüljenek az edzőterembe.

A Kinesis Personal Heritage a hálóban is jól mutat

Egy edzőgép-tervező szerint a gépek beszerzése előtt tisztában kell azzal lennünk, hogy milyen jellegű edzésre van szükségünk. Az az ideális, ha az aerobic jellegű mozgástól az izomnövelő erőedzésig mindent meg tudunk adni a testünknek a négy fal között.

Egy másik praktikus tanács az, hogy a kinézett berendezést próbáljuk ki a boltban, mielőtt megvásároljuk. Az a jó befektetés ugyanis, amit használunk is később, a ruhaállványként funkcionáló szobabicikli pénzkidobás, bármilyen olcsón is vettük.

A szabadtéri futás és kerékpározás sok szempontból kiváló mozgás, de télen nem biztos, hogy érdemes gyakorolni. Ezért is fontos összetevője a konditeremnek egy futópad vagy egy szobakerékpár. Ugyanakkor az olyan alapvető eszközökről sem szabad megfeledkezni, mint egy egyszerű jógaszőnyeg, amelyen a nyújtást vagy a fekve elvégzendő gyakorlatokat kényelmesen megcsinálhatjuk.

Az Egyesült Államokban testedzéshez és belsőépítészethez egyaránt értő tervező alakítja ki a gazdagok tornatermét. Itthon ilyen aligha fordul elő, de az igények és ízlés felmérése után biztos hasznos tanácsokkal szolgálhat egy belsőépítész.

Alapvető egy nagyméretű tükör, ebben nézhetjük, hogyan formálódik testünk az önkéntes szenvedések során. Ráadásul az edzőterem terét is megnöveli, a mozgás koordinálásában is segít, és több fényt is szolgáltat. A jól kiválasztott képek inspirációként hatnak, egy légkondicionáló pedig praktikus, ha nem szeretjük, akkor legalább egy nagy ventilátort hívjunk segítségül a párologtatáshoz.

És hogy ne legyen olyan rideg  az izzadásra használt szoba mint egy közösségi edzőterem, dobjuk fel színekkel, esetleg hifivel, tévével a monoton gyakorlatokhoz.

A Titan T1 minden izmot megmozgat

A lépcsőzőgép az edzőterem klasszikus darabja, mely akár pótolhat is egy futópadot vagy egy spinning kerékpárt. A Precor's EFX 5.37 Elliptical egy felső kategóriás darab, amely ötezer dollárért (809 ezer forintért) kapható. Az extrák közül a képernyőt és az iPod csatakozási lehetőséget említhetjük.

Annak, akinek van elegendő helye és erős a padlózata, célszerű egy sokfunkciós gépet beszereznie. A Fitcore cég kizárólag otthoni felhasználásra készült népszerű Titan T1 modelljén minden izomcsoport alaposan megdolgoztatható. A munka ára némi izomláz lehet, és az a 3600 dollár (582 ezer forint), amit a gépért fizetni kell.

Az ellenállás alapú erősítésnek, edzésnek nagy divatja van, izomépítésre és alakformálásra egyaránt megfelel ez a fajta mozgás. Ennek megfelelően sokféle, a gyakorlatokhoz szükséges berendezésből és labdából válogathatunk.

Esetleg vásárolhatunk többfunkciós gépet, ha van hozzá elég helyünk és pénzünk. A Technogym cég Kinesis Personal Heritage berendezése például 14 ezer dollárt  (2,3 millió forintot) kóstál. Kétszázféle gyakorlatot végezhetünk a súlyok, rudak és kábelek segítségével.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5