Egy sportóra is lehet különleges ritkaság

Címkék: ékszer, óra, sport, Ewiger Kalender

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Viszonylag ritkán építenek sportos karórákba öröknaptáras komplikációt, ugyanis sok óragyártó koncepciójában a "hétköznapi" dizájn nem fér össze egy bonyolult, többnyire drága kiegészítő szerkezettel. A Glashütte Original mégis merész volt, és a Sport Evolution sorozatot egy Ewiger Kalender nevű modellel gazdagította.

Sportolóknak kiváló
Az öröknaptáras szerkezeteknek többnyire kiemelt helye van a gyűjteményekben, és tulajdonosaik az órakészítők által szabott magas árak miatt féltve őrzik őket. Enyhe túlzással akár "vasárnapi" óráknak is nevezhetnénk ezeket a modelleket, időről időre azonban felbukkannak olyan manufaktúrák, amelyek a mindennapi viseletre szánják.

Az Audemars Piguet, IWC vagy az Ulysse Nardin után most a Glashütte Original mutatott be olyan sportos modellt, amelyben az olcsónak nem nevezhető, szökőéveket is kijelző öröknaptár funkció is helyet kapott.

A Sport Evolution szériát dinamikus, erőteljes, kissé robusztus dizájn jellemzi. A szászországi manufaktúra ebben a 42,5 milliméter átmérőjű, sportos tokot kombinálta a napok és hónapok legátfogóbb kijelzési rendszerével, amely tipikusan glashüttei jegyeket is visel.

A négyes és az ötös között elhelyezkedő "Panoramadatum" kijelző például a Glashütte Original egyik sajátossága, amelyet a cég más karóráján is láthattunk már. A hónapokat a kilences és tízes, illetve a kettes és hármas között olvashatjuk le, míg a szökőéveket a logó alatti apró ablakban mutatja egy tárcsa.

Az időmérőn egy holdfázis-kijelző is elfért anélkül, hogy felborítaná a galvanizált fekete számlap arányait.

Az órákat és perceket polírozott ezüst mutatók jelzik, a másodperceket egy vékony, piros végű mutató, a könnyű leolvashatóság érdekében a hármas, hatos, kilences és tizenkettes indexeket superluminovával vonták be.

Az óra- és percmutatót szintén ezzel a sötétben világító anyaggal kezelték. A világutazók kedvéért a lünettán feltüntették az időzónákat szimbolizáló 24 leggyakrabban használt nagyváros nevét, amelyek közé becsempészték a kis lélekszámú Glashütte települést is.

A Sport Evolution Ewiger Kalender lelke a 39-57 jelű manufaktúrakaliber, amelyhez a már megszokott glashüttei ismertetőjegyek járnak: a rotort a Glashütte Original dupla G betűjével szkelettírozták, és persze a dupla hattyúnyakas finomszabályzó sem maradt el. Ezeket és az óra más alkatrészeit működés közben is megfigyelhetjük a zafír hátlapon keresztül.

Az előlapot szintén zafírkristály védi, az óra vízállósága a számlap tanúsága szerint 100 méter.

Hiába a sportos kinézet, az óra természetesen nem olcsó a beépített segédszerkezetek miatt.

A kaucsukszíjas modell 14 500 euróba, megközelítően 3,6 millió forintba kerül, míg az acélszíjas változatért 15 550 eurót, vagyis 3,9 millió forintot kérnek.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5