Kiváló külföldi borok elérhető áron

Címkék: bor, olcsó, külföld, Weninger

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Külföldi borokat ma már nagy számban találhatunk a boltok polcain. Legtöbbjüket igen nyomott áron, nem ritkán pár száz forintért vesztegetik, bár aki egy kicsit már feltérképezte, hogyan is születik meg egy palack minőségi bor, tisztában van vele, hogy ezeket a palackokat nem annyira érdemes megvásárolni. Találhatunk azonban igen jó külföldi borokat is elérhető árakon, felkutattuk, és most bemutatjuk őket. Borok 2-3 ezer forintért.

Weninger Blaufränkish 2006 (2100 forint)

A Weninger-ház két lábon áll: Horitschont idősebb Weninger, a balfi birtokot ifjabb Weninger kormányozza. Horitschon sok mindenben különbözik a balfi birtoktól, pedig csak néhány kilométer választja el tőle. Először is a határ másik oldalán fekszik. A talaj itt meglehetősen agyagos, a Fertő tó légtemperáló hatása már egyáltalán nem érvényesül, a hőingadozás is jóval nagyobb.

A legjobb ár-érték arányú borcsapat

Mivel a Weninger-borok esetében lehet, sőt kötelező a terroirról szólni, elsősorban a talajviszonyoknak tudható be, hogy itt egészen más karakterű borok kerülnek a modern designnal ellátott palackokba. A horitschoni borokban kevesebb az ásványi jelleg, viszont tömörebb a struktúra. E mellett a 25 hektáros birtok szanaszét található kisebb részekből jön össze, amely egyrészt hátrány, mivel nehezebben átlátható és megmunkálható, más szempontból viszont a sok eltérő talaj teret enged a fantáziának és a kísérletező kedvnek.

A talaj mellett a fajtaösszetétel is fontos szerepet játszik a pincészet életében. Az ültetvények legnagyobb hányadáról kékfrankost szüretelnek. A közép-burgenlandi birtok kékfrankos témában ugyanis megkerülhetetlen. A középkategóriástól a Dürrau névre hallgató csúcsborig a fajta legszebb példányait a Weninger-ház látja el kézjegyével. Franz Weningernek sikerült bebizonyítania, hogy a kékfrankos, túl azon, hogy mi is nyugodt szívvel aposztrofálhatjuk őshonos fajtának, nagy minőségben képes felvenni a versenyt a világfajtákkal.

Érzékszervi jellemzői: közepesen bíbor szín lila karimával, mely jelzi, milyen fiatal ez a bor. Gyümölcsös illatában cseresznye, kevés meggy és szeder keveredik. Ízvilága közepes testből, finomra csiszolt tanninstruktúrából és remek savkultúrából építkezik. Könnyű vörösbor, amely főleg egy jól eltalált étellel párosítva csillogtathatja tudását.

Penfolds Rawson's Retreat Shiraz Cabernet 2007 (2200 forint)

Christopher Rawson Penfold a 19. század első felében Angliából telepedett Dél-Ausztráliába, ahol pillanatok alatt felvirágoztatta a szőlőművelést. 1920-ban már minden második eladott ausztrál bor a Penfolds névre hallgatott. Ma sincs ez másképp. A különböző területekről származó, klasszikus shiraz-cabernet sauvignon házasítás hat hónapig érlelődött fahordóban.

A két fajta házasítását az ausztrálok "találták fel". A birtok alapborának lényege az egy borvidéken belüli régiók összeházasítása. Részben tartályban, részben amerikai és francia tölgyben érlelődött az alapanyag.

Gazdag, gyümölcsös, málnás-epres illat

Gazdag, gyümölcsös, málnás-epres illat a jellegzetes vaníliás-fás jegyekkel megtámogatva. Jól összerakott, gondosan megszerkesztett bor, amely soha nem okozhat csalódást. Igaz, talán kicsit unalmas is.

Perrin Réserve Cotes du Rhone 2006 (2700 Ft)

A Perrin-borok magas színvonalon képviselik a dél-francia régiót, legyen szó Châteauneuf-du-Pape-ról vagy a Côtes du Rhône-ról. Szortimentjük első lépcsőfoka a La Vieille Ferme sorozat, amely egy fehéret, egy vöröst és egy rosét mutat fel, megbízható minőségben. A Domaines Perrin & Fils zászló alatt elsőrangú Côtes du Rhône-borok jelennek meg a borvidék különböző, legjobbnak tartott szegleteiből.

A Perrin & Fils márkanév kiváló ár-érték arányú bora ez a gyümölcsös Côtes du Rhône, amely már képes kifejezni a termőhely egyediségét.

A borvidék különböző, legjobbnak tartott szegleteiből válogatták hozzá az alapanyagot.

Illatában a piros gyümölcsök (meggy, málna, ribizli) mellett provence-i fűszeresség dominál, finom és hosszú tanninokkal.


 

 

1.  Kiváló külföldi borok elérhető áron
2.  Rosé és olasz borok
3.  Borok Spanyolországból és Dél-Amerikából

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5