Világfürdő épül Hajdúszoboszlón

Címkék: spa, fürdő, Hajdúszoboszló, wellness, Aqua-Palace

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Európa legnagyobb fürdőkomplexumát, a népszerű hajdúszoboszlói spát 4,5 milliárd forint ráfordítással kívánják fejleszteni. 15 ezer négyzetméteren, 1 600 négyzetméter vízfelülettel egyszerre 1000 fő befogadására lesz alkalmas. Az Aqua Palace világfürdő lesz, ígérik a fejlesztésben résztvevők.

A fejlesztők stratégiai célja, hogy hazánk Európa gyógy- és wellnessközpontjává váljon. Ennek keretében az észak-alföldi régió turisztikai központjának és Magyarország második leglátogatottabb városának számító Hajdúszoboszlón a jövőben 2,25 milliárd forint EU-s támogatással, 4,5 milliárd forintos összköltségvetésből példátlan gyógyhelyi fejlesztés valósul meg.

Az Aqua Palace beruházás révén Európa legnagyobb fürdőkomplexuma valóságos "világfürdővé" válik a tervek szerint.

A magyar fejlesztési stratégiában kiemelkedő helyet foglal el a termálvizes gyógyhelyek és fürdők fejlesztése, valamint a fürdőkre épülő egészségügyi szolgáltatások bővítése. A téma különösen aktuális 2008-ban, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. a vizek évének nyilvánított.

A fürdő a fejlesztés előtt


Hajdúszoboszlón található Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, amely azonban nem használja ki teljes mértékben adottságait. A gyógyfürdő fejlesztésére a város önkormányzatának majdnem kizárólagos tulajdonában álló Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. nyújtott be pályázatot a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséghez.

A 4,5 milliárd forintos összköltségvetésű projektet a kormány 2007 júliusában nevesítette kiemelt projektként, és 2,25 milliárd forintnyi uniós támogatást hagyott jóvá.

A nagy érdeklődésre és a látogatók igényeire való tekintettel a fürdőt folyamatosan szükséges fejleszteni, csak így őrizheti meg kedveltségét, európai hírnevét, szolgáltatásai magas színvonalát. A fürdő jelen állapotában elsősorban a gyógyulni vágyó idősebb korosztály igényeit elégíti ki, a főleg nyitott kialakítás pedig a fürdési szezonra korlátozza a fürdő magas kihasználtságát. A fejlesztés elsődleges iránya tehát ezen jellemzők módosítása.

A "Hajdúszoboszló gyógyhely fejlesztése - Aqua-Palace Élményfürdő" című projekt révén a település nemzetközileg elismert gyógyhellyé és fürdővárossá, dr. Pávai-Vajna Ferenc geológus, a hajdúszoboszlói gyógyvíz felfedezőjének szavaival élve "világfürdővé" válik.

A beruházás révén a fürdő egész évben magas színvonalú, változatos szolgáltatásokkal várja majd az üdülni és gyógyulni vágyókat, a cél, hogy kielégítsék minden korosztály igényét. A projekt keretében megvalósuló Aqua Palace fedett élményfürdő 15 ezer négyzetméteren, 1600 négyzetméter vízfelülettel, egyszerre 1000 fő befogadására lesz alkalmas. A gyógyfürdő mellett a jövőben gyermek- és családi fürdők, szaunablokk, élményfürdők, napozóterasz, valamint fitnesz, wellness és gasztronómiai szolgáltatások várják majd a látogatókat. A beruházás a tervek szerint 2009 végére fejeződhet be.

A létesítmény Európa legnagyobb fürdőkomplexumának részeként jön létre, de önálló bejárattal, a fürdő többi részétől elkülönülten is működtethető, egész éves nyitva tartással. Fedett és zárt összeköttetéssel bír a gyógyászat épületével, valamint a Hotel Aqua Sol szállodával.

A projekt közvetlen hatásaként a fürdőben 30 új munkahely jön létre, a más szolgáltatókra és más szektorokra átgyűrűző pozitív hatások azonban ennek sokszorosát is eredményezhetik.

A beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a világfürdővé váló Hajdúszoboszló a régió turisztikai központja maradjon, és továbbra is megőrizze a hazai idegenforgalmi piacon a vendégek számát tekintve Budapest után a második helyét.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5