Csak óra- és percmutató van a 85 milliós órán

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Jól bevált receptet használt fel a Girard-Perregaux manufaktúra a Bi-axial Tourbillon nevű modelljéhez: végy egy klasszikus formát, készíts bele egy rendkívül bonyolult szerkezetet, majd áruld mindezt csillagászati összegért.

Csupán 0,8 grammot nyom
Látványos és divatos a Girard-Perregaux legújabb tourbillonos időmérője, amellyel a svájci manufaktúra újabb csapást mér az óragyűjtők pénztárcájára.

A nagy múltú cég a mostanában nagyon felkapott tourbillon gátszerkezetnek készítette el egy érdekes válfaját, amely két tengely mentén végez rotáló mozgást.

A tourbillon - vagyis a gravitáció okozta pontatlanságokat korrigáló szerkezet - eredetileg a függőlegesen hordott zsebórákba készült, azonban az utóbbi időben nagyon sok gyártó karóramodellekben is alkalmazza ezt a megoldást.

Ezek esetében leginkább a technikai kihívásról van szó a manufaktúra szempontjából, a vásárlóéból pedig a "presztízs funkció" kerül előtérbe, semmint a gyakorlati. Ez a Girard Perregaux újdonságára is maradéktalanul igaz.

A biaxiális modell különlegessége, hogy a tourbillon mechanizmus két koncentrikusan egymásba épített ketrecben működik, lehetővé téve a két tengely mentén történő rotációt.

A belső tourbillonketrec a manufaktúra közleménye szerint 45 másodperc alatt végez el egy teljes fordulatot, míg a külső 1 perc és 15 másodperc alatt fordítja meg immár a második tengely mentén a szerkezetet. Ez a mozgás a számlap és a hátlap felől egyaránt látható.

A bűvészmutatvány persze csak sok áttétellel, kifinomult technikával hajtható végre. Maga tourbillon összesen 110 arany-, titán- és nemesacél-alkatrészből áll, ugyanakkor csupán 0,8 grammot nyom, ami egyrészt egy rendkívül komplex, másrészt rendkívül finom mechanizmust feltételez.

A 45 milliméter átmérőjű rózsaarany tokban a Girard-Perregaux 28 köves, GPE0201jelű kalibere rejtőzik, amely teljes felhúzás után 72 órán át mutatja a pontos időt. Az óra dizájnjának sajátossága a felső aranyhíd alatt látható dekoráció, ez a cégalapító Constant Girard egyik 19. századi zsebórájának díszítőeleme.

Az újdonságból 33 példányt készít a Girard-Perregaux, kizárólag milliomos vásárlónak.

A Bi-axial Tourbillon ára ugyanis horrorisztikus: 339 ezer euró, vagyis több mint 85 millió forint.

Aki ritka tourbillont szeretne vásárolni, az a 33 darabos készlet erejéig megteheti, aki viszont praktikus időmérőt, annak máshol kell keresgélnie, mivel a modell csak perc- és óramutatóval rendelkezik.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5