Óra a végítélet idejére

Címkék: ékszer, óra, Sinn, U1000

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nem tudjuk pontosan, milyen élethelyzetekben képzelte el az U1000 modell viselőjét a Sinn manufaktúra, mindenesetre az automata karóra pontosan mutatja az időt 1 kilométeres vízréteg alatt, 80 fokos forróságban és mínusz 45 fokos fagyban is.

Mindent kibír
Ritka ellenálló-képességgel ruházta fel legújabb búváróráját, az U1000-et a frankfurti Sinn manufaktúra. A modellen első pillanatban a műfaj szokásos jegyeit figyelhetjük meg, ám amitől ez az időmérő különleges, az nem látszik a számlapon. A névválasztás viszont két dologról is árulkodik.

Az U betű ebben az esetben az U-Boot (Unterseeboot, németül tengeralattjáró) szóra utal, és arra, hogy az óratokot a sós víznek ellenálló tengeralattjáró-acélból készítették.

Az 1000-es szám a vízállóságot fejezi ki méterben, ami igen komoly teljesítmény egy mechanikus szerkezettől. Az U1000 ezen tulajdonságait a hamburgi Germanischer Lloyd sikeresen le is tesztelte, és az órát  az Európai Búvárkészülék EN 250/EN14143 jelű normája alapján certifikálták.

A 100 bar nyomásnak ellenálló óra az extrém hőmérséklettel is dacol. A Sinn eddigi tesztjei alapján mínusz 45 foktól plusz 80 fokig kifogástalanul mutatja az időt, ami nem lenne lehetséges, ha nem fejlesztettek volna ki az órához egy különleges olajat.

A 66-228 jelű speciális kenőanyag természetesen nem érintkezhet a levegővel, ezért az egész óraszerkezetet hermetikusan elszigetelték a külvilágtól, a vitonnal tömített házba nemesgázt zártak, ami nem lép reakcióba a mechanizmus egyik alkotórészével sem. Az eljárásnak köszönhetően szinte tökéletes szárazságban, mégis "olajozottan" működik az óra az idők végezetéig.

Annak jeléül, hogy az U1000-et nemcsak divatból készítették búvárórának, számos olyan funkcióval is felszerelték, amelyek a "helyszíni bevetésen" is hasznosak lehetnek. Az már az első pillantásra feltűnik, hogy a gombokat nem a jobb oldalra rakták, nehogy a csuklónkkal vagy a búvárkesztyű gyűrődésével véletlenül benyomjuk őket.

A világító háromszöges forgatható lünettát olyan technikával látták el, amely megakadályozza a véletlenszerű elállítódást - ezt a Sinn szabadalommal védette le. Szintén praktikus megfontolások miatt formázták a nyomógombokat nagynak és laposnak, ugyanis a Sinn szerint így könnyebben meg lehet őket nyomni őket búvárkesztyűben is.

Az óra kronométer funkcióval bír, a 12-esnél egy 12 órás számláló, a 3-asnál másodpercszámláló, a 6-osnál pedig - nem 30 perces, hanem - 60 perces számláló működik. A 9-esnél egy egészen hagyományos dátumkijelző kapott helyet. Maga az SZ 02 jelű, 25 köves óramű további komplikációkkal nem szolgál, viszont javára írható, hogy a Sinn saját kalibere.

A külső burkolat erénye, hogy a tengeralattjáró-acélt tegiment technológiával tették "elpusztíthatatlanná", míg a számlapot a hagyományos karc- és tükröződésmentes zafírlappal látták el.

A strapabíró karóra további érdekessége az ára, ugyanis az U1000 kimarad a napjainkban dúló számháborúból: kiszereléstől és dizájntól függően "csak" 2950 és 3315 euró (vagyis 750 ezer és 840 ezer forint) közötti összeget kell fizetni egy modellért.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5