Ez maga a paradicsom

Címkék: étel, ínyencség, ketchup, Heinz, gourmet

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy több mint 130 éves recepten változtatott gyártója. A Heinz ketchup elit változata háromszor annyiba kerül majd, mint a mindenki által ismert tömegtermék, viszont valódi paradicsomból van. Állítólag.

A kommersz márkaként ismert Heinz gourmet termékkel áll elő a brit piacon. A prémium kategóriás ketchup kapcsán a cég olyan különleges minőségről beszél, amit az igényes vásárlóknak szánnak.

Állítólag a cég szakemberei egy évig tökéletesítették a receptet, mire piacra érettnek ítélték a terméket. A minőségi összetevőkből álló ketchuppal olyanokat céloz a gyártó, akik korábban nem fogyasztották a világ talán legnépszerűbb öntetét.

Valódi paradicsomból?

A hagyományos üvegbe töltött gourmet termék összetevői között kizárólag természetes anyagokat találunk. 12 nagy paradicsom, fűszerek, tengeri só, Demerara cukor, cayenne bors és citromlé a recept, aki nem hiszi, akár otthon is előállíthatja a szószt. És elgondolkodhat rajta, hogy vajon mit tartalmaz az olcsóbb termék paradicsom helyett.

A hivatalosan Special Blend Tomato Sauce névre hallgató piros lötty ára háromszor annyi lesz, mint azé a hagyományos szószé, melyből egy év alatt 120 millió üveg fogy csak Nagy-Britanniában.

Az új termék ugyan még a piacon sincs, de visszhangja már most is vegyes. Sok ketchup-rajongó angolszász szerint a Heinz túl messzire megy, és proletár ételnek bélyegzi a hagyományos paradicsomszószt ezzel a lépésével. A gyártó is óvatos, egyelőre csak a brit piacon jelenik meg a "luxusketchup", és a fogadtatáson múlik, hogy az észak-amerikai boltok polcaira kerül-e belőle.

Az első ketchuprecept 1727-ben jelent meg, de ez még ecet alapú, kesernyés ízű mártás volt. A mai értelemben vett paradicsomos öntet leírása először 1801-ben, egy amerikai szakácskönyvben bukkant fel. Ennek hála az 1930-as évekig megsokszorozódott a szósz bolti forgalma.

1876-ban jelent meg a Heinz az akkori versenytársaknál ízletesebb termékével, melyet több savanyúságához is alapból hozzáadott. Ezzel nagy karrierje indult el a mai napig változatlan ízesítésű konyhai terméknek.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5