Iskolát építenek a bélyegekből

Címkék: aukció, árverés, milliomos, bélyeg, műkincs

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egy bőkezű gyűjtő értékes bélyegeivel adakozik. A gazdag üzletember a legszegényebbeket támogatja, előző gyűjteménye több mint kilencmillió dollárért kelt el.

A Wall Streeten meggazdagodott Bill Grosst sokani filantróp filatelistának, azaz emberbarát bélyeggyűjtőnek nevezik. Most elárverezi rendkívül értékes bélyeggyűjteményének sorra kerülő skandináv darabjait. A kalapács alá kerülő tételek összértéke konzervatív becslések szerint is egymillió dollár (160 millió forint).

A bevételt a gyűjtő és neje szokása szerint jótékony célra, a Columbia Egyetem egy projektje számára ajánlotta fel. Az  aukcióra május 16-án kerül sor New Yorkban, a 110 tétel legnagyobb része 19. és kora 20. századi skandináv bélyeg.

Olyan különlegességek is vannak köztük, mint a 152 éves teljes finn blokk, mely az ország legelső postabélyege volt. A rajta szereplő ábrákat különleges elrendezésben, egymással szemben nyomtatták.

Finn levél 1866-ból

Charles Shreve, az árverést bonyolító galéria vezetője elmondta, hogy a négy bélyegből (két pár 10 kopekesből) álló blokk az összesen három példányban létező finn különlegesség egyike. Az 1856-os kiadású első postabélyegek értékét 100-150 ezer dollárra teszik, de Shreve nem tartja kizártnak, hogy ennél is magasabb lesz a leütési ár.

Gross előző jótékony célú árverésén gyűjteményének brit darabjait bocsátotta eladásra. A szintén a Spink Shreves galériában tartott aukción nem kevesebb, mint 9,1 millió dollár (1,45 milliárd forint) összbevételt sikerült elérnie. A galéria a világ egyik legismertebb és legnagyobb múltú (1666-ban alapított) filatelista aukciósháza.

A Bill Gross és neje által most támogatásra érdemesnek tartott kezdeményezés, a Millennium Villages Project egészségügyi, oktatási és más szempontokból kívánja segíteni a legszegényebb afrikaiakat.


Iskolákat létesítenek, élelmiszerrel és növénytermesztési ismeretek átadásával egyaránt segítik az elmaradott térségeket.


Május elejétől közepéig tekinthetik meg az érdeklődők a gyűjteményt Londonban és New Yorkban.


Deluxe Magazin  

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5