Mennyiért lendülhetünk bomba formába?

Címkék: fitness, edző, Holmes Place, Czanik Balázs, luxus

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Chilembu Krisztina

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A megfelelő kondíció és a sportos külső elérésének leghatékonyabb módja, ha egy személyi edző kíséri végig átváltozásunkat. A fittség megszerzéséhez az elszántságon és a kitartáson kívül némi anyagi háttérre is szükség van, a személyi edzés mellett az otthoni kondigépekre és a stílusos edzőtermi megjelenésre is áldoznunk kell. Itt a tavasz, a fogyókúrák és a testszépítés ideje, utánajártunk, mennyibe kerül, ha igazán jó formában akarjuk kezdeni a nyarat.

Nemcsak edzés, életmódváltás

A személyi edzők "bérlése" már az ötvenes évek óta igen trendinek számít. A divat az Egyesült Államokból indult, eleinte a filmsztárok és a modellek vetették alá magukat az edzéseknek, mivel mindent megtettek azért, hogy minél jobban nézzenek ki a filmvásznon és a magazinok címlapjain.

Alakjukat és kondíciójukat megirigyelve a gazdagok is csatlakoztak a sztárokhoz, de ma már nem kell százezreket költeni arra, hogy kondíciónknak és pénztárcánknak megfelelő edzést kapjunk.

Így nehéz lazsálni

A félreértések elkerülése végett: a személyi edző nem az a hatalmas izomzattal, ám annál kevesebb könyörülettel rendelkező nő vagy férfi, aki kilométereken keresztül hajszolja a szerencsétlen klienst, aki még azt is megbánja, hogy egyáltalán befizetett a programra.

"A személyi edző egy abszolút személyre szabott edzésprogramot állít össze, ami persze nemcsak edzésből áll, hanem egy teljes életmódváltással is jár" - Czanik Balázs fitneszedző. A személyi tréner a kliensét rávezeti a helyes életmódra, és ezt különböző étrendek ajánlásával támogatja, hogy a megújulni vágyó el is érje azt, amit szeretne.

"A személyi edző végig koordinálja a mozgást, segít a helyes végrehajtásban, így az hatásosabb, és jóval kevesebb idő alatt lehet elérni a kívánt eredményt" - állítja a fitneszedző.

Forrás: Czanik Balázs
Czanik Balázs szerint rövid távú célokat kell kitűzni

Olyan célokat kell kialakítani, amelyeket a jelentkező el is tud érni - mondja Czanik Balázs a motivációról. A rövid távú célokkal a vendégek sikerélményekhez jutnak, és ha szemmel látható a változás, nem vesztik el a lelkesedésüket. "Akik személyi edzőt fogadnak, általában elég eltökéltek."

Már csak azért is, mert a legtöbb klubban a fitneszbérleten felül kell megfizetni a személyi edző szolgáltatásait. A személyi edző órabére klubonként változó, általában 1000-5000 forint között mozog.

Az A1 Óbuda Wellness Központban például egy három alkalmas, állapotfelmérést és később egyénileg is használható edzéstervet is tartalmazó személyi edzés 12 ezer forintba kerül, 10 alkalomért pedig 36 ezer forintot kell kifizetni, a fitneszbérlet árán felül.

Ha prémium kategóriás klubokban szeretnénk izzadni, ennél is jóval többet kell áldoznunk a külső átváltozásra. A több mint 25 éves múlttal rendelkező nemzetközi életmód-hálózat, a Holmes Place különösen nagy hangsúlyt fektet az exkluzív klub személyi edzőinek kiválasztására. A felvételi eljárás két fordulós, a szakirányú végzettség és az idegen nyelv ismerete alapkövetelmény, mondta Ágó Renáta, a klub szakmai és stúdiómenedzsere.

Erre egyrészt van szükség, mert a vendégek 20-30 százaléka külföldi, ezért angol nyelvű edzéseket is tartanak, másrészt azért, mert a személyi edzőknek időnként külföldi tanfolyamokon is részt kell venniük.

"A klub olyan edzőket foglalkoztat, akik a várandós kismamák, a csontritkulásos vagy asztmás betegek számára is biztonságos edzést nyújtanak" - mondta a menedzser. A sportolni vágyókat természetesen orvosi konzultációra küldik, mielőtt megkezdenék a gyakorlást.

A Holmes Place-ben is megkérik az edző árát

A 7-8 fős személyi edzőgárda az erőnléti edzések mellett a legújabb edzésprogramok, például a core-tréning (a törzs izomzatát és az egyensúlyérzéket fejlesztő edzésprogram), az aquastep és a bosu híveinek is a rendelkezésére áll. (Ez utóbbi program lényege, hogy egy félbevágott fitballra hasonlító instabil eszközzel a has- és hátizmokat is aktivizálják az edzés során.) Ezenkívül úszásoktató is lesz, hiszen a klub egy úszómedencével is rendelkezik. 

Az edzésterv felállítását elbeszélgetés, testzsírszázalék-mérés előzi meg, ami a Holmes Place tagjainak ingyenes. A célok meghatározása után a vendégek kiválasztják az edzőjüket. A tréner a kliens étrendjére is javaslatokat tesz. Konkrét menüt természetesen nem állít össze, mivel nem dietetikus.

A vendégek hathetente foglalnak időpontot, Ágó Renáta szerint hetente 2-3 edzés az ideális. 

Az edzőterem előreláthatólag május végén fog megnyílni. A klub kizárólag éves tagságot kínál, amely 225  ezer forintba kerül.

Ezért az összegért cserébe a tagok luxuskörülmények között sportolhatnak, a bérlet magában foglalja a kardiogépek, a csoportos aerobikórák, az uszoda, a jacuzzi, a szauna és a gőzkabin korlátlan használatát is. A személyi edző felügyelete mellett történő tréning 3 alkalomra 30 ezer forintba, 10 alkalomra 90 ezer forintba kerül.

 

 

1.  Mennyiért lendülhetünk bomba formába?
2.  Stílusos izzadás

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Nagy Ágota | 2011. július, 1., péntek 19:11:15

Lényeg, hogy légy kitartó, és járj rendszeresen. Fizess mint a katonatiszt, és jól olvasd el amit aláirsz.Beszélj angolul, mert a magyar ott nem ember, és bird ki, hogy addig nyaggatnak, mig be nem lépsz, és nehezebben szabadulsz mint a börtönből.

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5