Focilabda gyémántból

Címkék: Bernard Maquin, ékszerész, gyémánt, focilabda

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az idei foci Európa-bajnokság nem csak a sportrajongókat hozza lázba, hanem egyúttal előtérbe helyezi az ezzel kapcsolatos ereklyéket is. Talán a legpazarabb kapcsolódó termékek Bernard Maquin ékszerész gyémánt focilabdái, amelyek színűkben és méretükben is eltérnek.

Előtérbe kerültek az idei foci Európa-bajnokság közeledtével Bernard Maquin kollekciójának kerekded tagjai, pontosabban focilabdái. A francia ékszerész-dizájner neve elsősorban a Charles Hollander kollekcióban vállalt precíz munkájáról és az abból születő luxustárgyakról ismert.

Az antwerpeni gyémántkereskedő szárnya alatt számos, a piacon egyedülálló alkotást hozott létre Bernard Maquin, többek között a különböző színű és méretű focilabdákat.


Több színben is léteznek


A kettejük együttműködésében születő dísztárgyak, ékszerszerű játékok nemesfémből és gyémántból készülnek, így a bőrlasztik királyi változatai is.

A játékra kétségtelenül alkalmatlan, de nem kis esztétikai értékkel bíró, csillogó labdácskák méretüket tekintve 2,50 és 4 centiméter közöttiek, és alapanyaguk többségében 18 karátos arany. A színeket illetően is lehetőség van többféléből választani, a legnépszerűbb változatok a fekete-fehér, valamint a kék-fehér gyémántkövekkel gazdagon kirakott példányok.

Az egyik 14 karátos fehérarany modellt összesen 9.43 karátnyi gyémánt díszíti, és egyes internetes oldalak szerint az eBay aukciós portálon karácsony előtt 3,685 dolláros induló áron hirdették meg eladásra. Bernard Maquin legismertebb alkotását mégsem a focilabdák között kell keresnünk. A francia ékszerész főműve az a sakktábla, amelyen 30 mester 4500 órát dolgozott. A teljes mértékben kézi készítésű, 500 ezer dollárt érő táblajátékot összesen 9900 darab, 186,09 karát súlyú kicsiny fekete és fehér gyémánttal díszítették.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5