Ütni tanuló nők

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Magyar Golfozó Nők Önképző Köre néven indult el egy új kezdeményezés a női golfélet fellendítésére. A március 31-én megtartott első gyűlésen résztvevő csapatban mi is ott voltunk, amelynek eredményeként elsajátítottuk az alapokat, és egy éktelen izomlázat is beszereztünk.

Közel fél évvel ezelőtti találkozásunkkor Fodor Krisztina már fél sikert könyvelhetett el, amikor egy pár órás őszi magánórán arról igyekezett meggyőzni bennünket, a golf nem csak a gazdag üzletemberek és ráérő nyugdíjasok sportja.

Minderről végképp a hazai női bajnok által már akkor bőszen emlegetett Magyar Golfozó Nők Önképző Körének első gyűlése győzött meg, ahol a félnapos terepoktatás során nem csak alaptudást és izomlázat szereztünk, hanem nő létünkre nem kis elismerést érdemlő módon önfegyelmet és koncentrációt is gyakoroltunk. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, ejtsünk pár szót magáról a kezdeményezésről is.

Fodor Kriszta a sikeres nőket (szám szerint százat) tömörítő klubot azzal a kicsit sem titkolt szándékkal hozta létre, hogy minél több új női játékost vonjon be a magyar golféletbe. A márciustól szeptemberig összese nyolc, minden hónap utolsó hétfőjén megtartott gyűléseknek a Highland Golf Club ad otthont.

A 100 fős létszámból végül mintegy 70-en jelentünk meg, a regisztráció során pedig igencsak megtizedeltek minket, miután három csoportra osztották a tagokat.  A kötelező "én nem ebbe akarok, hanem abba", a "barátnőmet is tegyük ebbe" és a "merre van a kétbetűs helyiség" lefutása után 11 órakor kialakulni látszottak a végleges csoportok, amelyek kivezényelt edzőjük kíséretében vonultak első megmérettetésük helyszínére, amit aztán óránkénti váltásban cserélgettünk délután kettőig.

Egész nap lehetett gyakorolni

Jómagam az Eagle csapat és Zsákai János oktató nyomában kullogtam, némiképp magányosan a hölgykoszorú névtelen tagjaként. Az első órában oktatónk megfelelő bemelegítés után a "chipping", illetve a helyes állás, tartás és lendítés rejtelmeibe avatott be minket, majd félkörívben felsorakoztatva a greennél, mindenkit egyenként ütésre buzdított.

A mögöttem álló golftársnő megnyugtatott, ne feszengjek a kötelező pucsítás miatt, koncentráljak bátran az ütésemre. Így tettem, ennek eredményeképp labdáim sasokat megszégyenítő ívben szárnyaltak, nem hogy a kihelyezett zászlócskákat, hanem a célterület közelét is jócskán elhagyva.

Az egy órás gyakorlás után azonban határozott fejlődést mutattam, sőt "barátokra" is szert tettem, ráadásul lélekben még egy, a kezdetben kifejezetten undok, tolakodó csapatársamnak is megbocsátottam. A következő pályán Bősze István oktató vett minket kezelésbe.

Birkatürelemmel javította szép számmal felvonultatott hibáinkat - az enyémek természetesen ismét az erőteljes izommunkámból adódtak, de a lyukérzékemben nem volt hiba-, és a gurítást helyes módját is tanította. Az órát végül egy finoman szólva is dicstelen putt-verseny zárta. Az Eagle csapattagok mentségére szóljon, hogy csak egyszer lehetett próbálkozni, és nehezítésként a lyukhoz vezető út is lejtett.

A görcsös próbálkozástól és a meglehetősen hűvös széltől elgémberedett karjaimat ernyedten lógatva társaimmal megmásztam a harmadik, utolsó helyszínhez vezető dombot, ahol maga Fodor Kriszta oktatta kellemes napsütésben a teli lendítés, vagyis a full swing alapjait.

Pihenésre is jutott idő

A délután - a közös ebédet követően - már az elméletről szólt. A Bodor Tibor által tartott szabályismereti előadáson megtudhattuk, mire kell figyelnie a kezdő játékosoknak, illetve, hogy milyen érdekességek történhetnek meg a golfpályán. Levezetésként a Koktélbárban lazíthattunk, és az önképző kör törhetetlen tenyerű, még inkább töretlen lelkesedésű tagjai ismét nekivághattak a pályáknak és a gyakorlásnak.

Igaz, az irodai üldögéléshez, görnyedéshez szokott tagjaim miatt adódott némi fizikai nehézség, sőt a későbbi izomlázat sem úsztam meg, de összességében határozottan pozitív élményről számolhatok be.

Hosszú évek óta nem voltam ennyit szabad levegőn, de nem is igen vihorásztam ennyit ismeretlen nőkkel, akik szerencsére egy fikarcnyit sem profibbak nálam. Még. De mások is elégedetten távoztak az első gyűlésről. "Korábban sosem jártam még golfpályán, csak a mini golfot ismertem, igazából most próbáltam ki először a játékot" - mondta el Simkó Szilvia. A szintén teljesen kezdő hölgy elmondta, anyósától hallott a kezdeményezésről, akivel együtt jelentkeztek az egyesületbe. Mint mondta, nem bánták meg, nagyon jól érezték magukat.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5