Digitális pincérekkel kísérleteznek az éttermek

Címkék: étterem, étel, high-tech, pincér

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Hús-vér felszolgálók helyett digitális pincérek bevezetésével kísérletezik néhány étterem: a vendégek egy képernyőn keresztül rendelhetik meg a menüt. Bár sokan rajonganak a high-tech megoldásért, az európai éttermek törzsvendégei idegenkednek tőle.

A technológia jelentősen lecsökkenti az éttermek működési költségeit, számolt be a Reuters, és a tulajdonosok abban reménykednek, hogy a high-tech pincérnek köszönhetően egyre több fiatal fog megjelenni az éttermekben.

Arra is számítanak, hogy az ételek csábító, digitális fotói több fogyasztásra ösztönzik a vendégeket, és így nemcsak a rendelések számát, hanem a bevételeket is megnövelik. A virtuális pincér ezenkívül soha nem mogorva.

Néhány izraeli étterem már bevezette a Conceptic nevű újítást, több pubban és sushibárban már E-menüből választhatnak a vendégek. "Az egész az ösztönzésről szól - mondta Adi Chitayat, a Conceptic igazgatója. "Ha látjuk is a csokoládétortát, nagyobb eséllyel fogjuk megrendelni."

Személytelen, de legalább nem mogorva

Ma már senki nem lepődik meg egy képernyő látványától, tette hozzá a cég vezetője. A vállalat egyébként 2009-ben vár profitot a új eszköztől. A cég kifejlesztett egy webes alapú szolgáltatást is, amellyel a vendégek otthoni számítógépeikről vagy mobiltelefonjukról is csatlakozhatnak az étterem wifi hálózatához, és előre megrendelhetik a kívánt fogásokat.

Eddig ezenkívül francia, dél-afrikai és belga éttermekben próbálták ki az elektronikus pincért. A Frame nevű, Tel Avivban található sushiétterem bevételei például 11 százalékkal nőttek, mióta telepítették a rendszert. A vendégek azokat az asztalokat részesítik előnyben, ahol digitális étlapot helyeztek el, mondta az étterem menedzsere.

Természetesen a Microsoft sem akart kimaradni az éttermek digitalizálásból. Az új Microsoft Surface System az egész asztal felületét egyetlen hatalmas érintőképernyővé változtatja. Néhány egyesült államokbeli hotel és kaszinó már be is vezette a technológiát, így a vendégek ugyanazon az asztalon játszhatnak és rendelhetnek egyszerre.

Akadnak azonban olyan vendégek is, akik nem lelkesednek a digitális pincérekért.

Inkább várnak, de emberi lényektől szeretnék megrendelni az ételeket. Sok vendég számára az étterembe járás több puszta étkezésnél, és a vacsora szertartásához hozzátartozik a pincérekkel folytatott kedélyes beszélgetés is, főleg Európában. Az éttermek alkalmazottai ismerik a törzsvendégek családját, ízlésüket, és meg tudják ítélni aktuális kedélyállapotukat is. Ezért érthető, hogy a vendégek egyáltalán nem lennének elragadtatva, ha a megszokott, szívélyes fogadtatás helyett egy rideg képernyőfelület üdvözölné őket.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5