Elvitték Ayrton Senna óráját

Címkék: ékszer, óra, Ayrton Senna, Antiquorum

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Nagy sikerrel zárult az Antiquorum aukciósház márciusi árverése, amelyen a számtalan ritkaság mellett elkelt a Forma 1-es legenda, Ayrton Senna karórája is. Az óragyűjtők költséges számháborúja közel 10 millió svájci frankba került.

Ayrton Senna órája
Rekordszámú résztvevő tornázta az egekbe az árakat az Antiquorum legutóbbi, március 15-16-án rendezett óraárverésén. A 430 licitáló a világ minden részéről érkezett, ugyanakkor tovább erősödtek az eddigi trendek, hiszen a legtöbben Oroszországból és a távol-keleti országokból jöttek a helyszínre, a genfi Kempinksi szállodába.

A 806 tétel egyik fénypontja a Patek Philippe Ref. 2499 Fourth Series nevű ritkasága volt. Az 1960 és 1978 között készített "Negyedik Sorozat" árverésre kínált darabja a legértékesebbek közé tartozik, amit a leütési ár is jól tükrözött: a holdfázisos, teljes naptáras aranyóra 356 ezer svájci frankot ért az egyik gyűjtőnek.

Ebben az árkategóriában ugyan más óra nem cserélt gazdát, viszont a 200 ezer frankos lélektani határt több tétel is átlépte. A kétnapos árverés második legdrágább órája a glashüttei A. Lange & Söhne "Pour le Mérite" nevű tourbillonos platina remekműve volt, az 50 példányban készült ritkaság 249 800 frankért kelt el.

Nem sokkal maradt el 238 ezer frankos leütési árával a genfi Gérald Genta manufaktúra "Grande Sonnerie" modellje sem, amelyből  összesen 4 darab készült.

Pontosan ugyanennyiért kelt el a párizsi Nicolas-Constant Lemaire igen régi, 1784-85-ös szokatlan kivitelű alkotása, egy arany tubákos doboz. A Boîte a Surprise-be, vagyis a meglepetéses szelencébe a francia mester egy óraművet is elrejtett.

Az árverésen persze nemcsak a milliárdosok vásárolhattak be maguknak, a kevésbé vagyonos gyűjtők is hozzájuthattak néhány igazi ritkasághoz.

Ayrton Senna Forma-1-es pilóta Rolexe mindenképpen ezek közé tartozott. Ez a klasszikus Submariner modell jóllehet technikai szempontból nem számított különlegesnek, a néhai tulajdonos személye miatt mégis a becsült leütési ár négyszereséért, 36 ezer frankért cserélt gazdát.

A vásárlók többsége névtelenségbe burkolózott, egyedül a Tissot zsebóra vásárlójáról lehet tudni kilétét, a 92 400 frankos ritkaságot maga a Tissot múzeum vásárolta meg. Az 1910-ben készült történelmi darab még hiányzott a gyűjteményből.

A zsebórák és a Rolex sportos kivitelezésű modelljei az Antiquorum sajtóközleménye szerint általában véve igen keresettek voltak, ezekre inkább európai gyűjtők licitáltak.

A világ legnagyobb kizárólag órákkal foglalkozó árverőháza a két nap alatt 9 634 852 svájci frankos forgalmat bonyolított le.

Ezzel a teljesítménnyel  az Antiquorum igencsak elégedett lehet - mondta Brandon Thomas, az Antiquorum árverési szakembere, "hiszen a mostani bevétel a tavaly tavaszi árverését 50 százalékkal múlta felül, ami különösen jó eredmény, tekintettel a jelenlegi gazdasági bizonytalanságra és a valutaárfolyamok vad ingadozására".Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5