A koplalás ára

Címkék: hotel, Magyarország, utazás, böjt

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Chilembu Krisztina

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A tavasz a tisztítókúrák és a böjtölés ideje. A koplalás és a kedvenc fogásainkról való lemondás könnyebb, ha a hétköznapokból kiszakadva, szakemberek felügyelete mellett szabadulunk meg a méreganyagoktól és a felesleges kilóktól. A wellnesshotelek kínálatában számos méregtelenítő- és tisztítókúra szerepel, a léböjtkúráknak azonban néha borsos ára van.

Tavasszal sokszor előfordul, hogy szervezetünk kevésbé ellenálló, mert a téli időszakban a szokásosnál kevesebb ásványi anyag és vitamin szerepelt az étrendünkben. A kevesebb mozgás és a lassabb anyagcsere miatt a mérgek is nehezebben ürülnek ki a szervezetből.

Ideális állapot

A tudatos, saját elhatározásból megtartott böjtöt minden kultúra ismeri. Az önként vállalt koplalás - illetve a lemondás a szilárd táplálékról - történhetett gyógyítás, betegségmegelőzés vagy spirituális okokból.

Az ókori civilizációk is tisztában voltak a böjt egészségmegőrző hatásával. A spártai férfiaknak kötelezővé tették a koplalást, ha túlsúlyosak voltak, és a hadseregbe sem léphettek be, amíg meg nem szabadultak felesleges kilóiktól, ezenkívül még pénzbüntetésre is ítélték őket. 

A méregtelenítő- és tisztítókúrákat szakemberek szerint évente legalább kétszer, tavasszal és ősszel ajánlatos elvégezni. Az optimális esetben 2-3 hetes egészségmegőrző böjtölés után a szervezetben hatékonyabban működnek az öngyógyító folyamatok.

A tisztítókúrákhoz testkezelés is jár

A tisztítókúrák egy drasztikusabb formája a léböjtkúra, amely fő célja az, hogy megszabaduljunk az akár évek alatt felgyülemlett káros anyagoktól és toxikus elemektől, amelyek főként az elfogyasztott élelmiszerekből jutnak a szervezetbe, és fáradékonyságot, rossz közérzetet okoznak.

A böjt egyik kellemes "mellékhatása" a súlycsökkenés, és ez az egyik legjobb mód arra, hogy elkerüljük az ún. civilizációs megbetegedéseket (cukorbetegség, fejfájás, allergia, gyomorfekély stb.).

Bármilyen tisztító- vagy méregtelenítő kúrát választunk, ha tehetjük, vonjuk ki magunkat a hétköznapokból.

A legjobb, ha elvonulunk egy wellnesshotelbe, ahol szakemberek felügyelete mellett, igényes környezetben, maximális kényelemben próbálhatjuk meg az egyszerűnek nem mondható időszakot kihúzni, így a böjtölés kínszenvedés helyett akár kellemes kikapcsolódás is lehet. A tisztító- és léböjtkúrákra általában 100-200 ezer forintot kell rászánni. Ilyenkor - amint a későbbiekben látjuk - nyilván nem az elfogyasztott ételeket, hanem az orvosi felügyeletet, a szálloda szolgáltatásait és a szakértelmet fizetjük meg.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5