A jó jacuzzi ismérvei

Címkék: luxus, jakuzzi, masszázsmedence, Kakucsi, Spa Centrum

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Arról, hogy mitől jó, és mit tud ma nyújtani egy minőségi jacuzzi, Kakucsi Zoltánt, a Spa Centrum vezetőjét kérdeztük. Véleménye szerint a minőség mellett az olyan extrák is fontosak, mint a rotációs fúvókák vagy a profi hangrendszer.

A masszázsmedence méregtelenít, ellazít, erősíti az immunrendszert, valamint összehozza a családot és a barátokat, igazi közösségi élményt nyújt.

A Spa Centrum által forgalmazott jacuzzik a masszázsmedencék őshazájából, az Egyesült Államokból származnak. A kültéri használatra is alkalmas medencék ergonómiai kialakításukban, minőségükben, illetve a felhasznált anyagokat tekintve is jobbak, mint az olcsóbb távol-keleti termékek.

Beltérre és kintre egyaránt

100-120 helyen szivároghat egy medencéből a víz, ha nem megfelelő anyagokat alkalmaznak, vagy nem elég precíz a minőségellenőrzés, ezért az USA-ban kétszeres biztonsági rögzítést és szigetelést alkalmaznak. A gyár munkatársai személyesen ellenőrzik ezeket, minden medencénél külön-külön.

Kakucsi Zoltán, a cég vezetője szerint bár a legtöbb reklámban a fúvókák számát emelik ki, a minőségi jacuzziban nem ez a legfontosabb szempont. A fúvókák teljesítménye, illetve az, hogy a fontosabbak képesek rotációs mozgásra is, többet jelentenek a cél szempontjából. Ez a cél pedig nem más, mint az, hogy minél inkább a természetes, kézi masszázs élményét nyújtsa a medence.

Ezért mindegyik fúvóka iránya állítható, zárható, hogy az eltérő alkatú fürdőzők saját felépítésének és izomzatának megfelelő "kezelést" kapjanak. Különlegesnek számítanak a nagy méretű (240x240 centiméteres) Envida jacuzzi csuklyás izmot masszírozó fúvókái, a stresszközpontnak nevezhető izomzat ellazítása fontos annak, aki folyamatos stresszben él.

A valódi masszőr munkájának imitálását szolgálja a hat elemből álló program, melynek megfelelően a medence fúvókái sorra veszik az izomcsoportokat. A jacuzzi legmélyebb pontján a pezsgőfürdő a lábfejet kényezteti légbuborékaival és masszírozó vízsugarával.

Egy extrákkal gazdagon felszerelt medencében fény- és aromaterápia teszi teljessé az élményt, és a beépített hangfalakon keresztül kedvenc zenéink szólnak a kikapcsolódáshoz. A legkisebb, három személyes kivitelt úgy méretezték, hogy beférjen bármelyik ajtón, a vizet a nagyobbakhoz hasonlóan elég 3 havonta cserélni.

A szűrést tisztítható papír betét, ózon és aktív oxigén végzi, agresszív vegyszer nem kerül a vízbe. A kész, hordozható medencék működtetéséhez elegendő a hagyományos 220-230 voltos hálózati egyfázisú áramellátás, még a vízhálózatra sincs szükség, a háromhavi feltöltés és leeresztés egy tömlővel megoldható.

Kikapcsolódásra és szórakozásra is

A medencék legújabb generációja a swim spa nevet viseli, és sportolásra, valamint kikapcsolódásra egyaránt alkalmasak. Az ilyen medence egyik felében az ellenáramoltatónak és rendelhető kiegészítőknek köszönhetően úszni, futni vagy épp kerékpározni is lehet, míg a másik fele hagyományos masszázsfunkciókat kínál.

Természetesen olyan vízi spinning kerékpár és futópad is rendelhető hozzá, melyet erre a célra terveztek. A hazánkban még nagyon újnak és extrémnek számító, de praktikus medence ára 5 millió forint, és már van érdeklődő iránta.

Kakucsi Zoltán tapasztalata szerint inkább közösségi, nem pedig otthoni használatra keresik az egyedileg épített masszázsmedencéket, ezek dizájnja és anyaga más. Ergonómiailag nem olyan tökéletesek, mint a kész jacuzzik, de bármilyen méretűek és formájúak lehetnek, amilyenre szükség van, és könnyen tisztán tarthatók.

A jacuzzi gyakorlatilag bárhova kerülhet, és kerül is, a Spa Centrum munkatársai szereltek masszázsmedencét már a nappali közepébe is.

A kültéri használatban a terasz és a kert is népszerűnek számít, kinti telepítésnél a tisztaság miatt nem javasolják a medence besüllyesztését. A jacuzzi fenntartása nem kerül annyiba, mint sokan gondolnák.
A nagy méretű otthoni medence feltöltéséhez három havonta két köbméter víz elegendő.

Átlagos használat mellett az áramfogyasztás sem sok, mintegy 250 forint/nap, azzal együtt sem, hogy állandó, számítógép által vezérelt tisztító vízkeringetésre van szükség,

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb
Wellness kereső

Szabadszavas keresés településnévre

Összetett keresés

Település

Wellness típus

Besorolás

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5