A világ leggazdagabb asszonyai

Címkék: milliárdos, vagyon, gazdag, Európa, Kína

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A világ legvagyonosabb hölgyei általában aktuális vagy korábbi milliárdos férjüknek, illetve dúsgazdag családjuknak köszönhetik sokjegyű bankszámláikat. Örökösnők, sikeres üzletasszonyok és víg özvegyek szerepelnek a 2008-as milliárdos nők között.

A Forbes magazin a világ 1125 leggazdagabb emberét mutatja be legújabb listájában. A leggazdagabbak között persze hölgyek is akadnak, akik közül néhányan csak egyszerűen élvezik a korlátlan anyagi lehetőség nyújtotta kényelmet, mások viszont keményen dolgoznak azért, hogy megtöbbszörözzék hatalmas vagyonukat.

Belevaló üzletasszonyok 

Begunham Dogan Faralyali Törökország egyik leggazdagabb családjából származik, így automatikusan 1 milliárd dolláros bankszámlával kezdte meg karrierje építését. A 31 éves nő azonban más örökösnőkkel ellentétben nem botrányos költekezéseiről és pazarló életmódjáról híres. New York-i és európai vezető médiavállalatoknál szerzett tapasztalatokat, majd tanácsadóként dolgozott, Törökországba visszatérve pedig megalapította saját cégét Dogan Holding néven.

Forrás: www.forbes.com
Begunham Dogan nem ül a babérjain

Cristina Green férjével közös vagyona 8,4 milliárd dollárra rúg. Sir Philip Green az Egyesült Királyság leghíresebb üzletláncai, a British Home Stores és az Arcadia irányításával szerezte pénzét. A házaspár azt tervezi, hogy a Top Shop nevű, alacsony árkategóriás ruházati brandet 2008 őszén bevezetik az Egyesült Államokba is. Greenék egyébként szívesen időznek monacói luxusvillájukban, ahol rendszeresen hatalmas partikat rendeznek, számos hírességet felvonultató vendéglistákkal.

Apai örökségek

Az egykori libanoni miniszterelnök, Rafik Hariri építőpari mágnásként tett szert dollármilliárdjaira.  2005-ben egy merényletben életét vesztette, vagyonát pedig halála után felosztották gyermekei között. Lánya, a jelenleg 24 éves Hind így 1,1 milliárd dolláros örökségével automatikusan bekerült a leggazdagabbak közé.

A fiatal nő a Libanoni Amerikai Egyetem politikatudományi karán szerzett diplomát. Bennfentesek szerint gyakori látogatója a párizsi divatbemutatóknak, és rajong a Chanel kreációiért. Egy divatlapnak úgy nyilatkozott, hogy azokon az eseményeken, ahol a családját kell képviselnie, időnként haute couture ruhakölteményekben jelenik meg, egyébként viszont a pret-a-porter (utcai viseletre szánt) modelleket kedveli.

Kína leggazdagabb hölgye egy 26 éves milliárdoslány, aki 58 százalékos részesedést örökölt apja, Yeung Kwok Keung ingatlancégében, ami 7,4 milliárd dolláros vagyont jelent. A visszavonultan élő Yang Huiyanról nem sok információ került eddig nyilvánosságra, de annyi biztos, hogy az ohiói egyetemen diplomázik. A hozományvadász férfiak számára pedig rossz hír, hogy a fiatal mágnásnő már elkötelezte magát.

Víg özvegyek

Heidi Horton körülbelül 1 milliárd dollárnyi összeget örökölt korábbi férjétől, Helmut Hortentől 1987-ben. Az osztrák "víg özvegy" életének egyik legszerencsésebb pillanata az volt, amikor 19 éves korában megismerkedett a nála 30 évvel idősebb mágnással egy hotel bárjában. A másik pedig valószínűleg az, amikor a hatalmas vagyon - ami mára 3,7 milliárd dollárra gyarapodott - a nevére szállt a milliárdos halála után.

Forrás: EPA
Teresa Heinz Kerry a szenátorokra bukik

A 67 éves örökösnő valódi arisztokrata életmódot folytat: idejét svájci, bécsi és bahamai luxusotthonai valamelyikében tölti, szabadidejében szívesen vadászik, illetve műkincseket gyűjt. Az övé a világ egyik legnagyobb jachtja, a csaknem 100 méter hosszú Corinthia VII.

Szintén korábbi házasságának köszönheti vagyonát a 69 éves Teresa Heinz Kerry.

A ketchupmágnásként ismert néhai egyesült államokbeli szenátor 1 milliárd dollárt hagyott rá 1991-ben.

Teresa jelenleg John Kerry szenátor felesége, és ahogy Gábor Zsazsa a gyémántokat, ő új frigye ellenére exférjének nevét is megtartotta.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5