Mutató nélküli karóra

Címkék: ékszer, óra, Svájc, Romain Jerome

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Színt vallott az egyik svájci óramanufaktúra: a Romain Jerome annyival fontosabbnak tartja a bravúros technikai megoldásokat az időmérésnél, hogy nem is rakott mutatókat Night and Day nevű modelljére.

Lehagyta a perc- és óramutatókat a számlapról a Romain Jerome, amit természetesen nem feledékenységből követtek el a genfi manufaktúra munkatársai, hanem nagyúri fényűzésből, de hát eddig sem az időmérésról szólt elsősorban a svájci óraipar.

A Titanic hajótestéből készült

Ezúttal azonban minden eddiginél egyértelműbben fejezte ki a karórák presztízs funkcióját a fent említett luxusmárka: a mutatók lehagyására ugyanis még nem volt példa.

A Night and Dayre pillantva könnyen megfordulhat a fejünkben, mikor nyúljunk a mobiltelefonunk után, vagy kérdezzük meg mástól az időt. A számlapon - ha van egyáltalán még értelme a "számlap" szónak - látszólag nincs semmi viszonyítási pont, mutatók és számok helyett csak fogaskereket, hidakat és csavarokat látunk. Az óra különlegességét természetesen éppen ezek jelentik.

A hiányzó mutatók dacára a Romain Jerome nem hagyja teljes tanácstalanságban az óra használóit. A leghangsúlyosabb helyet elfoglaló két köralakú szerkezet egy-egy tourbillon, amelyek eredetileg a gravitáció karórára gyakorolt negatív hatásait küszöbölik ki.

Mivel nem hagyományos célokat tűztek ki a svájciak, a tourbillon funkció is átértékelődik, méghozzá oly módon, hogy az válik az időjelzés eszközévé.

Az is igaz, hogy az időt kifejezetten nagyvonalúan "jelzi ki" a rendkívül bonyolult óramű, a fenti, nap alakú kerettel ellátott tourbillon csak nappali órákban üzemel, míg a lenti, holddal díszített pedig csak este. Az abszolút kivételes, RJ1 névre keresztelt mechanizmust a szintén svájci BNB Concept SA készítette, amint az a tourbillonok közepén, a rubin körül is olvasható.

A tökéletesen öncélú karóra további érdekessége, hogy tokját a Romain Jerome az 1912-ben elsüllyedt Titanic rozsdás hajótestéből készítette, amelynek korrózióját természetesen megállították egy speciális bevonat segítségével.

A TimeZone című weboldal információi szerint a 46 milliméteres, masszív ház többi része titánból és tükröződésmentes zafírlapból van.

A rendkívüli időmérőből összesen 9 darabot készített a manufaktúra.

Fogyasztói ára nincsen, aki  komolyan érdeklődne, annak nagy valószínűséggel eurószázezreket kell készenlétben tartania a vásárláshoz.
Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5