400 kilométer/órával megy a biokocsi

Címkék: luxusautó, high-tech, luxus, millió, Koenigsegg

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Megjelentek a Koenigsegg CCX és CCXR limitált modelljei. A kultikus svéd márka erősebbik, 1018 lóerős új modellje bioetanollal gyorsul három másodpercen belül százra, és megfelelő körülmények között akár 402 kilométer/órás sebességre is képes.

A Genova 2008 autoshow keretében láthatóak voltak az oly régóta várt autók. A Koenigsegg kis szériás, méregdrága sportautói igen nagy tiszteletnek örvendenek, és éppen ezért sokan várták a jó előre bejelentett speciális kiadásokat is. Mint kiderült, van igény az exkluzívnál is exkluzívabb limitált modellekre is.

Környezettudatos sportoló

A Koenigsegg Edition CCX és CCXR modellek lelke a nem egészen öt literes v8-as motor. A két kompresszornak is köszönhetően az előbbi Edition modell 888 lóerőt tud a széria változat 806 lóerejével szemben. Az utóbbi pedig nemcsak hogy túlteljesíti a Bugatti Veyront 1018 lóerejével, hanem ráadásul környezetbarát E85-ös bioetanol mozgatja a hengereit.

A külsőleg hasonló modellek gyorsulási adatai is megegyeznek, 2,9 másodperc alatt érik el a 100 kilométer/ órás sebességet. Az erősebbik modell egy megfelelően hosszú egyenes végén akár 250 mérföldes (402 kilométer/ órás) sebességgel is képes haladni.

A CCX limitált változatából mindössze 14 darab készül, egy ilyen autóval a világ bármely részén feltűnést lehet kelteni. A CCXR "bio flexi fuel"- re keresztelt változatból pedig mindössze hat darab szaladgál majd az utakon.

A 888 lóerős kocsi ára 1,33 millió euró (352 millió forint), ami több mint a duplája az alapmodell árának (mely 458 ezer euró, azaz 121 millió forint). 

Nagyobbik testvére kereken 1,5 millió euróba (398 millió forintba) kerül. 

Mindkét modell összes példánya elkelt már előre, így egyelőre felesleges is a gyártót hívni, akkor is, ha bankszámlánkon rendelkezésre áll a kívánt összeg. A környezetvédő üzemanyag használata jót tesz a teljesítménynek és az arculatnak is, de biokocsinak aligha nevezhetjük a hat darabos sorozatot. Már csak az átlagos fogyasztás miatt sem, mely a gyári adatok szerint 22 liter.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5