Már nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere

Címkék: gazdag, Forbes, Warren Buffett, Bill Gates, Carlos Slim

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Megfosztotta a világ leggazdagabb embere címtől Warren Buffett egyesült államokbeli milliárdos a korábbi győztest, Bill Gates-t. A Forbes által összeállított lista szerint Carlos Slim szerezte meg a második helyet, a Microsoft alapító-tulajdonosa pedig a harmadik helyre szorult vissza.

Két évvel ezelőtt a világ 20 leggazdagabb emberéből minden második az Egyesült Államokból származott, most csak négy ilyet találunk a lista első húsz helyén. Az indiai milliárdosok egyre nagyobb számban képviseltetik magukat, az első tízbe négy indiai mágnás is bekerült.


A Forbes magazin teljes listájában a világ 1125 legtehetősebb emberét mutatja be. A legtöbb milliárdos még mindig az Egyesült Államokban él, Oroszországból pedig 87 milliárdos került fel a listára. A felsorolásban 226 "újonc" szerepel, főleg egyesült államokbeli, orosz, kínai és indiai mágnások kerültek be a leggazdagabbak közé, de megvan Nigéria első milliárdosa is.

A 2008-as listán 50 olyan ember szerepel, akik még nem érték el a 40 éves kort. A fiatal milliárdosok nagy része az internetes alkalmazásokanak köszönheti páratlan anyagi sikereit. A legfiatalabb köztük a Facebook alapítója, a mindössze 23 éves Mark Zuckerberg.

A világ leggazdagabb nője "mindössze" 1 milliárd dollár felett rendelkezik (Begumhan Dogan Faralyali, Törökország), a hírességek közül Giorgio Armani a leggazdagabb 5 milliárd dolláros vagyonával.

Carlos Slim - ismét gazdagabb Bill Gates-nél

Az idén sem került az összeállításba magyar milliárdos, pedig a leggazdagabb magyar, Demján Sándor vagyonát a Napi Gazdaság "A 100 leggazdagabb" című kiadványa tavaly októberben 260 milliárd forintra (1,5 milliárd dollárra) becsülte.

A világ leggazdagabb embere címért folyó "verseny" igen szorossá vált az utóbbi hónapokban. Egy részvénynek köszönhetően Warren Buffett vagyona 10 milliárd dollárral nőtt az elmúlt évben, így vagyona összesen 62 milliárd dollárt tesz ki. Buffett a Berkshire Hathaway nevű, többek között életbiztosításokkal foglalkozó cégbeli részesedéseinek köszönheti legutóbbi szerencséjét.

A Berkshire Hathaway-részvények értéke 25 százalékkal emelkedett tavaly július közepe és a Forbes-lista lezárásának napja között. Az árfolyam decemberben elérte a 150 ezer dollárt, így Buffett akkor valójában körülbelül 65 milliárd dollár felett rendelkezett. A mágnás ezt követően már csak vesztett, vagyona pedig 60 milliárd dollárra csökkent.

Bill Gates - már csak a harmadik

A második helyre a mexikói Carlos Slim Helu került, aki főként telekommunikációs vállalkozásaiból gyűjtötte 60 milliárd dollárra becsült vagyonát. Carlos Slim 11 milliárdot keresett tavaly március óta. Carlos Slim gyakorlatilag megkettőzte vagyonát az utóbbi két évben. Legnyereségesebb vállalkozása, az America Movil telekommunikációs cég részvényeinek árfolyama 120 százalékot emelkedett 2006 óta.

Bill Gates 58 milliárdos vagyona csak a harmadik helyre volt elég. A szoftvermágnás 13 évig vezette a leggazdagabbak listáját. Gates sem lett szegényebb az elmúlt egy év alatt, vagyona 2 milliárd dollárral gyarapodott.

A Microsoft részvényei 15 százalékot estek január 31. és február 11. között, a Forbes ekkor zárta le az adatgyűjtést. Így elképzelhető, hogy jelen pillanatban még mindig ő a leggazdagabb ember a világon.

 

 

1.  Már nem Bill Gates a világ leggazdagabb embere
2.  45 milliárd dollár alatt

 

4 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Enikő | 2010. június 23., szerda 13:50:36

Adhatna nekem 10 000 000-t??? Ft.-ba. Az nem olyan sok neki...xD :)

heni | 2010. június 11., péntek 20:14:58

adhatnál kölcsön az egész kötelek nek pénzt légalaáb min den em bernek 20000-ezret

Bogdán András | 2010. február 4., csütörtök 17:10:14

Mennyi Bill Gates havi fizetése?

Rebeka | 2009. december 6., vasárnap 12:21:19

nics

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5