Megválasztották 2008 óráit

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Kiosztották a 2008-as "Goldene Unruh" vagyis az "Arany billegő" díjakat, amely éppen idén jubilált, ugyanis a szavazást 10. alkalommal szervezte meg a német Uhren Magazin. A több mint 10 ezer órarajongó öt kategóriában ítélkezett a világmárkák fölött, de a szerkesztők is dobogóra helyezték a szerintük legjobb mechanikus remekműveket.

Kerek tíz éve szavazhatnak a karórák németajkú barátai kedvenceikről, hiszen az Uhren Magazin című szaklap 1998 óta szervezi meg évről évre az akciót. A Goldene Unruh ráadásul harmadik éve a népszerű Focus hírmagazin segítségével zajlik, ami még nagyobb publicitást kölcsönöz a szavazásnak.

A legdrágább kategória nyertese: Lange 31

A díjak átadására az ingolstadti Audi Forumban került sor február 28-án, ahol a következő órák értek el helyezést:

"A" kategória, "Órák 1000 euró alatt":
1. Archimede - Pilot Chrono
2. Edox - Class 1 DayDate
3. Mido - Baroncelli Power Reserve

"B" kategória, "Órák 5000 euró alatt":
1. Seiko - Spring Drive SNR 0011J1
2. Nomos - Tangomat Datum
3. Sinn - 757 UTC Duocronograph

"C" kategória, "Órák 10 ezer euró alatt":
1. Sinn - 6100 Regulateur
2. Fortis - B-42 Flieger Chronograph Alarm
3. Chronoswiss - Grand Regulateur

"D" kategória, "Órák 25 ezer euró alatt":
1. A. Lange & Söhne - Saxonia Automatik
2. Fortis - Flieger Alarm Chronometer
3. Sinn - Modell 2300

"E" kategória, "Órák 25 ezer euró fölött":
1. A. Lange & Söhne - Lange 31
2. Jaeger-LeCoultre - Duometre a Chronographe
3. Chronoswiss - Répétition a quarts

Az Uhren Magazin szerkesztői saját maguk is véleményt alkottak az utóbbi egy év terméséről. A "technikai díjat" nem óráknak, hanem az óraműveknek ítélték oda.

Ezen a hármas listán első helyre a svájci IWC óramanufaktúra 89360 jelű kalibere került, amelyet a 19 ezer eurós Da Vinci modellből ismerhetünk. A glucydur billegős szerkezet 68 óráig jár teljes felhúzás után, 28 800-as féllengéssel üzemel, a dátumkijelzésen túlmenően egy egyedülálló részidőmérési funkciót is kapott.

Ennek lényege, hogy a stopperezéskor ugyan a másodperceket a középpontból kiinduló mutatóról olvashatjuk le, azonban a stopperezett perceket és órákat már egy külön tárcsán látjuk; ami rendkívüli  újításnak számít.

Második helyen végzett a Maurice Lacroix szó szerint "emlékezetes" szerkezete, a memóriafunkcióval bíró ML 128, amely igazából még nem is került a piacra. Ez a 4 napi járástartalékot felhalmozó, felettébb bonyolult mechanizmus attól különleges, hogy a pontos idő és a stopperezett (rész)idő kijelzése nem pusztán ugyanazon a tengelyen történik, hanem - egészen rendhagyó módon - ugyanazokkal a mutatókkal.

A tulajdonos egy gomb benyomásával dönti el, hogy éppen a pontos időt szeretné látni vagy stopperezne; ehhez az addig szerzett információkat, részidőket egy 537 alkatrészből álló mechanizmus "menti el", majd a kívánt pillanatban folytatja az időmérést. A 300 ezer eurós (80 millió forintos) újdonság várhatóan 2008 novemberében érkezik meg a luxusbutikokba, évi 20 példányban.

Az Uhren Magazin szerkesztői harmadik helyre az Omega 8500/8501 jelű kaliberét nevezték ki. Ez a 202 alkatrészből álló szerkezet nem új, már 2007-ben bekerült az Hour Vision modellekbe. 

A 60 órás járástartalékot felhalmozó szerkezet újszerű megoldásaival kelthette fel a figyelmet, például azzal, hogy az idő beállításánál az óramutató a percmutatótól függetlenül mozoghat, ami különösen előnyös az időzónák átlépésekor, vagyis akkor, amikor kerek egy órával kell átállítani az időt.

Az Omega 8500/8501 pontosságát a COSC (Contrôle Officiel Suisse des Chronometres), vagyis a svájci kronométerintézet hitelesítette.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5