Százmilliókat ért az utolsó szerelem

Címkék: árverés, aukció, műkincs, Sotheby's, rekord

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Rekordbevétellel zárult a londoni Sotheby's aukciósház szerdai árverése, amelyen során kortárs műkincsek kerültek kalapács alá. Francis Bacon utolsó szerelmének portéja 2 millió fontért kelt el.

Az árverésen 95 millió font (mintegy 32,4 milliárd forint) értékben cseréltek gazdát a modern művészet alkotásai, ami az üzletágban európai csúcsteljesítménynek számít - közölte csütörtökön a londoni aukciósház.

Forrás: EPA
Részlet a John Edwards portéjához készült tanulmányból

Többek között Francis Bacon és Andy Warhol képei találtak vevőre. Bacon egyik kis portréját, amely utolsó nagy szerelmét, John Edwardsot ábrázolja, nagyjából 2 millió fontért (közel 700 millió forintért) vették meg. Warhol három 1986-ból származó önarcképe pedig összesen 11 millió fontért (3,8 milliárd forintért) kelt el.

Minden várakozást felülmúlt Lucio Fontana művének vételi ára, a Concetto Spaziale, La Fine di Dio, amikor a becsült értékénél 6 millió fonttal többért, azaz 10 millióért (3,4 milliárd forintért) vitték el.

Jeff Koons másfél és két és fél millió font közöttire taksált Kiepenkeri című szobrára is meglepetésáron csapott le a kalapács: több mint 3 millió fontnál (egymilliárd forintnál) állt meg a licit.

Gerhard Richter német festőművész Kerze című alkotására közel 8 millió fontért (2,7 milliárd forintért) csaptak le, Struktur című képe pedig több mint 4 és félmillió fontot (1,5 milliárd forintot) ért a győztes licitálónak a Sotheby's szakértőjének legnagyobb megelégedésére.MTI-Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Astoria Szálló

Astoria Szálló

Százéves az Astoria Szálló

Száz éve, 1914. március 14-én nyitotta meg a kapuit a budapesti Astoria Szálló, amely a centenáriumi évben kiállításokkal, kulturális és gasztronómiai programokkal és nyitott napokkal várja a látogatókat.

Per Se

Per Se

Higiéniás gondok három Michelin-csillag alatt

Leszerepelt a februári higiéniai vizsgálaton New York egyik legdrágább étterme.

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5