Elásott kincset találtak az autópálya mellett

Címkék: kincs, dollár, Egyesült Államok, ékszer

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Kincset, több százezer dollár értékű ékszerkollekciót ásott ki a rendőrség a rabló iránymutatása alapján a kaliforniai Los Angeles északnyugati külvárosán át haladó Ronald Reagan autópálya mellől.

A lelőhely "címét" egy Roberto Caveda nevű bűnöző adta meg, akit decemberben tízévi börtönre ítélték. Caveda nem volt ismeretlen a kaliforniai rendőrség számára, hiszen 15 millió dollár (2,5 milliárd forint) értékben lopott képzőművészeti tárgyakat(közte nagy mennyiségű ékszert), mielőtt letartóztatták.

A rendőrség vizsgálja a kiásott kollekciót

Az ékszereket tartalmazó műanyag cső helyének leírását a büntetését töltő rab ügyvédje, Mark Bledstein juttatta el a rendőrséghez, a térképet maga Cevada rajzolta cellájában. A helyszínre kedden kivonuló rendőrök megtaláltak a zsákmányt rejtő műanyag csövet, amiből tekintélyes mennyiségű ékszer került elő, közte egy 400 ezer dollárt (69 millió forintot) érő gyémántgyűrű, illetve több arany nyaklánc.

Cavedát különböző rablások miatt 2006 elején tartóztatták le, s hogy "nagyban utazott", jól mutatja, hogy azóta a rendőrség már megtalált egy ugyancsak általa elrejtett 2 millió dolláros (344 millió forintos) ékszercsomagot, valamint egy 10 millió dollárra (1,7 milliárd forintra) értékelt Degas-képet is.

A hatóság nem közölte, mi indította a rabot az autópálya mellett elásott kincs lelőhelyének közlésére. A Los Angeles Times azt írja, az ügyvéd szerint védence megbánta tetteit, amikor hallotta a bíróságon az áldozatok tanúvallomását, és abban is reménykedett, hogy a kincs lelőhelyének felfedése majd enyhítő körülménynek számít, így talán előbb szabadul. Egyelőre nem volt ekkora szerencséje, mert a meghallgatását egy időre elnapolták.MTI-Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5