Hogyan élnek a buddhista milliomosok?

Címkék: milliomos, Kína, buddhista

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az utóbbi években mintegy kétszeresére nőtt a kínai dollármilliárdosok száma. Az ázsiai ország moguljainak nagy többsége ugyanúgy szereti a luxust, mint orosz, arab, vagy éppen amerikai kollégáik.

Mostanában igen sokat hallani a feltörekvő kínai milliomosokról, de az egyre figyelemre méltóbb számadatokat leszámítva nem sok információ lát napvilágot róluk és költekezési szokásaikról. Pekingben nem csak az olimpia miatt napról napra szaporodó luxusingatlanok és -szállodáák seregéről beszélhetünk, hanem egyfajta új, pénzügyi elit megszületéséről is.

Míg az ázsiai ország vidéki részein átlagosan 82 ezer forintnak megfelelő összegből gazdálkodnak évente az emberek, addig a főváros 2006-os, akkor 27 főből álló dollármilliárdos közössége már több mint a duplájára nőtt.


A Chateau Regency Peking népszerű milliomos lakhelye


A kínai metropolisz 68 polgára zömében a gyár-, elektronikai-, ingatlan- és kereskedelmi szektornak köszönhetően szedte össze tízszámjegyű vagyonát, és természetesen semmi sem tartja vissza őket a költekezéstől. Spórolnia persze annak a 10 ezer vállalkozónak sem kell, akik "mindössze" 5 millió fontnyi nettó vagyonnal rendelkeznek, és csak a legbiztonságosabb otthonokkal elégszik meg.

A gazdagok egyik kedvence a Chateau Regency, amely lobbyjában feliratozva büszkén hirdeti, hogy ez "Kína vezető luxusapartman épülete". A nyolc emeletes palotában az apartmanok lakóinak minden adott, amit csak egy milliomos igényelhet, megrendelt, de ritkán vagy sosem használt könyvtárszobák, hatalmas medencék aranyhalakkal, mélyített, saját pezsgőfürdő és külön cipőtároló szoba, amit még Imelda Marcos is megirigyelhetne.

A Daily Mail munkatársai ebbe az ázsiai paradicsomba nyerhetettek bepillantást 47 éves, milliárdos idegenvezetőnőjüknek köszönhetően. A "Hui" néven említett hölgy, aki a gyógyszeriparban gazdagodott meg, a siker után hamar különvált férjétől. A Maseratit vezető üzletasszony 20 éves lányával él a kacsalábon forgó luxustoronyban, és kizárólag olyan világmárkák darabjait viseli, mint a Christian Dior vagy a Louis Vuitton.

A buddhista nő állítja, imádja az életét, de persze nem hanyagolja el vallását sem. Ötcsillagos otthonában saját házi oltár is helyet kapott.

"Mielőtt vallásos lettem, mindig stresszes voltam, nyomás alatt álltam. Buddha azt tanítja, hogy könnyebben kéne állnom a dolgokhoz, és így is teszek" - vallotta be a milliomosnő, aki azt is elárulta, hogy a Mester ösztönzi a fogyásra is, jogosan.

A gazdag kínai nők semmit sem tagadnak meg maguktól


Lu Yamei, bár csak 39 éves, ugyancsak a gazdag kínai vállalkozónők sorát erősíti. A luxusbundát és elképesztő szabadkezűséggel festett sminket viselő nő természetesen az ékszereket illetően sem éri be akármivel. A Cartier nyakékével játszó Lu Yamei a milliomosok gyermekeinek tart fent exkluzív óvodát, nem kis anyagi sikerrel.

Bár sokat dolgozik, ő is határozottan odavan ezért az életvitelért. Férjével három gyönyörű ingatlant tartanak fenn Pekingben, gyakran vacsorát adnak, mindezt kifejezetten üzleti célokból.

A nő azt állítja, már egyáltalán nincs ideje luxusnyaralásokra járni, de öltözni annál inkább. Kedvenc márkái között a Max Mara, a Christian Dior és a Louis Vuitton szerepelnek.

Wang Jiangmin vírusirtó szoftvercéggel alapozta meg szerencséjét, olyannyira, hogy ma már a leggazdagabb kínaiak között említik. A buddhista férfi - a fent említett hölgyekhez viszonyítva - csekély figyelmet szentel a luxusmárkáknak, a pénzköltés sincs nagyon ínyére.

A férfi legnagyobb kiadása mégis egy utóbb korainak bizonyult internetes befektetés volt, amibe belebukott. Bár két étterme is van, az étkezést időpazarlásnak érzi.

A gyermekbénulás nyomait magán viselő, szerény külsejű milliomos otthona a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető elegánsnak, a drága külföldi utazások pedig egyáltalán nem vonzzák, hacsak nem fűződik üzleti érdeke hozzá.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5