Londont rekorderré tették milliomosai

Címkék: London, Észak-Alföld, Eurostat

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ismét Belső-London lett az Európai Unió leggazdagabb régiója, ahol az egy főre eső vásárlóerő-paritáson mért GDP-je sokszorosa az egyes kelet-európai területekének. Magyarország hat régiójával is bekerült a 69 legszegényebb lakosú uniós területek közé.

303 százalékkal került ki győztesként a leggazdagabb uniós régiók közül Belső-London, amennyiben uniós átlagként 100-at veszünk pontszámként alapul.

Londonban 350 gazdag él, akinek legalább 200 millió fontja van


A szigetország fővárosának "győzelmében" a Daily Mail című brit napilap információi szerint erősen közrejátszott az a több mint 350 dúsgazdag, legalább 200 millió fontos vagyonnal rendelkező brit, akik a város központjában laknak.

Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat felmérése szerint a győztes régióban átlagosan mintegy háromszor olyan gazdagok a lakosok, mint a 24 százalékkal az összesítés legvégén álló Északkelet-Romániában élők.

A luxemburgi székhelyű hivatal információi szerint London centruma maga mögé utasított olyan versenytársakat is, mint Luxembourg, Brüsszel, Hamburg és Ile de France.

A legszegényebb régiójú országok sorában - Románia, Bulgária és Lengyelország mellett - Magyarország is szerepel. Összesen 69 régió került be a 75 százalék alatt állók csoportjába, ebből 15 lengyel, 5 olasz, 7 cseh, 4 olasz, 3 francia és szlovák, 4 portugál, valamint 1 német, spanyol, szlovén, észt, lett és litván, 6 bolgár, görög és magyar.

Az egy főre jutó GDP tekintetében Prága 60 százalékkal körözte le az uniós átlagot, összesítésben a 12. helyen végezve ezzel.

A cseh főváros egyúttal listavezető lett az Európai Unióhoz 2004-ben és 2007-ben csatlakozott tizenkét állam között.

Az osztrák főváros polgárai ezzel szemben már 68 százalékkal gazdagabbak az átlagos körülmények között élő uniós társaiknál.
Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5