Okos és gazdag nők órája

Címkék: óra, ékszer, Bucherer, Monograph

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Igazságtalan a nagy óragyártók részéről, hogy a különlegesebbnek számító, bonyolultabb modelleket inkább a férfiaknak tartogatják, és a nőket az egyszerűbb kvarcórákkal lepik meg. A svájci Bucherer azonban nem úszik az árral, és egy méregdrága, monopoussoiros kronográfot kínál a gyengébbik nem tagjainak.

Elkészült a Carl F. Bucherer "Manero" szériájának Monograph nevű modellje, amellyel a technika iránt fogékony nőket veszi célba a luzerni manufaktúra. A stopperes aranyóra különlegessége, hogy az összes funkciót egyetlen helyen lehet irányítani, méghozzá a felhúzókoronán, amelybe nyomógombot építettek be.

Az összes funkciót egy helyről irányíthatjuk

A tulajdonos a kronográf szerkezetet ez utóbbin indíthatja el, állíthatja meg és nullázhatja le; a koronán pedig a leghagyományosabb módon húzhatja fel az órát és állíthatja be az időt. A monopoussoir - vagy ahogy manapság szokás nevezni: monopusher - technika ugyan korántsem új, de feminin jegyeket hordozó órákon kifejezetten ritkán látni.

Nem csak ennyiben különleges a Carl F. Bucherer újdonsága. A számlapon ugyanis egy hidat láthatunk, amelytől jobbra és balra retrográd kijelzőre utaló félkörök vannak. Ezek azonban félrevezetőek lehetnek, ugyanis csak szemtornára késztetik az óra használóját, hiszen a mutatónak két vége van és a félkörök duplák.

A félkör, illetve körcikk alakú kijelző általában a bonyolult retrográd, vagyis visszaugró mutatós szerkezetekre jellemző, azonban ezen óra esetében nem a megszokottat kapjuk, hanem két teljes kört leíró komplikációt.

A stopperezés folyamata egészen konkrétan a Manero Monograph esetében a következőképpen zajlik: a (női) felhasználó a gomb megnyomásával elindítja a bal oldali hosszú mutatót, amelynek rövidebbik vége 0-tól 30-ig mutatja a másodperceket, majd a félkörbe érkezve a hosszabb vége 30-tól 60-ig folytatja a számlálást.

Az eltelt perceket a jobboldalt elhelyezett félkörökön látjuk, ahol a kijelzés szintén ezen az elven történik, vagyis 15 percig a hosszabbik mutatóvég számít, ezután a belső körön mutatja 30 percig az eltelt időt a rövidebbik mutatóvég. Ezután elölről kezdődik a számlálás, amennyiben a használó nem állítja meg, és nullázza le a mutatókat.

Az ötletes szerkezetet saját maga készítette a Carl F. Bucherer, ami szintén erénye a modellnek. A CFB 1962 jelű, 21 köves automata óramű a teljes felhúzottság után még 42 óráig mutatja a pontos időt.

Ez a szerkezet persze igényes házba került. A 18 karátos aranyból készített, 35 milliméteres tokot 50 darab vvs tisztaságú, 1,05 karát össztömegű gyémánt borítja, a számlapon pedig 62 darab még apróbb, szintén vvs tisztaságú és 0,22 karátnyi brilliánsot helyeztek el az ékszerészek.

Mivel az óralap fölött egy ezüstözött és gyöngyházfényes híd húzódik, a zafírkristályt is ívesre csiszolták, továbbá a szokásos dupla, tükröződésmentes réteggel is bevonták. Az óra alján szintén zafírüveg enged betekintést a szerkezet beljesébe. A szíjat fehér kígyóbőrből és bézs gyíkbőrből komponálták meg a luzerni órások. Ilyen feltételek mellett egy svájci karóra csakis több tízezer euró lehet. Nos, ez a Carl F. Bucherer Manero Monograph esetében sincs másképp, a modell ára egészen pontosan 32 400 euró, vagyis 8,5 millió forint.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5