27 millióért klónoznak háziállatokat

Címkék: Egyesült Államok, dollár, klónozás

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A koreai RNL Bio nevű cég háziállatok klónozására vállalkozik. A munkában azok a tudósok vesznek részt, akik 3 évvel ezelőtt az első klónozott kutyát létrehozták. Az eljárás 150 ezer dollárba kerül.

Míg néhány tulajdonos több száz dolláros temetést rendez kedvenc háziállatának, vagy sírhelyet vásárol, miután kedvence az örök vadászmezőkre távozott, mások nem képesek belenyugodni állatuk elvesztésébe, és hajlandóak hatalmas összegeket költeni arra, hogy visszahozzák őket - illetve klónjaikat - az élők sorába.

Forrás: EPA
Snuppy, az első klónozott kutya

A koreai RNL Bio cég szóvivője azt mondta a Guardian című brit lapnak, hogy már első megrendelésen dolgoznak. Egy egyesült államokbeli tulajdonos nemrég elpusztult pitbullját szeretné újra az élők között üdvözölni. Az ügyfél nagyon kötődött a kutyájához, mert megmentette gazdája életét, amikor egy másik kutya rátámadott. A cég 2009-re ígérte az eb "előállítását."

A szóvivő szerint a kutya füléből egy évvel ezelőtt vettek egy szövetmintát, amelyt mínusz 200 fokon tároltak . A sejteket nyolc nőstény állatba fogják beültetni. Az RNL Bio nevű cég 150 ezer dollárt (27 millió forintot) kér az ügyfelektől, amit csak akkor kell kifizetni, ha az eljárás sikerrel végződik. Nem titkolják azt sem, hogy erre mindössze 25 százalék az esély.

A klónozást a Szöuli Nemzeti Egyetem tudósai végzik Dr. Lee Byeong-chun, az állatorvostan professzorának irányítása alatt. A csapat 2005-ben már létrehozott egy életképes kutyát, Snuppy-t.

A cég nemcsak háziállatok klónozását tervezi a jövőben, hanem speciálisan képzett kutyákét is, amelyeket például robbanóanyagok felkutatására idomítottak.

A tehetős állattulajdonosok azonban még kedvenceik életében hajlandóak hatalmas összegeket áldozni kedvenceik jólétére.

Az APPMA (American Pet Product Manufacturers Association) nevű nonprofit kereskedelmi egyesület becslései alapján a tavalyi évben az Egyesült Államokban több mint 40 milliárd dollárt költöttek a háziállatokra.

A fenti hatalmas összeg a kutya- és macskaeledelen kívül a szépségápolás, az utaztatás és az orvosi ellátás költségeit is magában foglalja. A felmérést végző szervezet  számításai szerint átlagosan évi 453 dollárt (79 ezer forintot) költenek az Egyesült Államokban a családok az állatok orvosi beavatkozásaira.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5