Vetkőzés és koktélok

Chilembu Krisztina

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A flair bartending nem sport, nem is művészet, hanem életmód. Az egyik legdivatosabb szakma, show business és szórakoztatás egyben. A Flair Seasons mixerversenyen betekintést nyertünk a koktélok és a jóképű, mosolygós bárzsonglőrök világába, és találkoztunk egy élő flair legendával is, aki nagyon jól álcázta magát.

Akár bevallja, akár nem, annak idején titokban szinte mindenki mepróbálta úgy pörgetni az üvegeket, mint Tom Cruise a Koktél című filmben. Néhány palacktörés és némi izomláz után az emberek nagy része feltakarítja a törmeléket, és feladja az egészet. Akik nem, azokból lesznek a flair bártenderek.


A Flair Seasons mixerverseny téli fordulójának, a magyar flair bartending-élet egyik legjelentősebb szeánszának a városmajori Garden étterem adott otthont. Már a show előtt egy órával sem lehetett ülőhelyet találni, és gyorsan fogytak azok az állóhelyek is, ahonnan látni lehetett a kivetítőt és a versenypultot. Dress code nem volt, selyemblúzt és kapucnis melegítőt, tűsarkú csizmát és tornacipőt egyaránt láttunk.

"A flair bartending, vagy akrobatikus bartending célja, hogy gyorsan, pontosan, látványosan szolgáljuk ki a vendéget" - mondta Szőke Szabolcs, a Flair Planet mixeriskola vezetője. Egy jól képzett flair bártender ugyanolyan koktélokat készít, mint a "hagyományos" mixer, csak kicsit másképp.

"A cél, hogy az ital mellé értéket is adjunk, ami nem más, mint a mozdulatok és a pörgő üvegek, shakerek látványa. Ennek az az egyik célja, hogy a vendégek többet fogyasszanak, a másik pedig az, hogy a bártender képességeit bemutassa a vendégeknek."

A flair bartending egyszerre show business és szakma, a világ legmenőbb flair bárjaiban a mixerek hatalmas összegeket tesznek zsebre, egy-egy nemzetközi versenyen elért győzelem pedig milliókkal növeli a bevételeiket.

300 ezer forint a fődíj

Ha milliókat nem is lehetett hazavinni, a győztes 300 ezer forinttal távozhatott. Az első forduló már lezajlott, február 12-én tízen küzdöttek meg a nyereményért.

A dj elektronikus zenével próbálta ráhangolni a közönséget a show-ra, de talán szerencsésebb lett volna, ha nem feledkezett volna meg arról, hogy milyen évet írunk. A hangulatkeltés sokkal jobban ment a Flair Planet ifjú tehetségeinek, akik táncoltak, koktélt kevertek, és közben fejenként egyszerre négy shakert pörgettek.

A flair szó érzéket, képességet jelent, és hiába hangoztatta mindenki, hogy a titok a gyakorlás, nem valószínű, hogy ezt a mutatványt valaha is utánuk tudnánk csinálni.

Pedig csak két éve kezdték, 12 éves korukban. A produkciók - "kűrök", mint a műkorcsolyában - 6 percig tartottak, és ezalatt a versenyzőknek két italt kellett elkészíteniük.

A két műfaj közötti hasonlóság ezzel nagyjából ki is merül, leszámítva a jeget és a néha igen látványos jelmezeket.

A minishow-kra a mixerek beöltöztek, és részletesen kidolgozott koreográfiát készítettek a választott zenékre.

 

 

1.  Vetkőzés és koktélok
2.  Showtime
3.  Bárkiből lehet flair bártender

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5