A világ tíz legmenőbb ékszerészháza

Címkék: Harry Winston, Piaget, Cartier, Bulgari, luxus, ékszer

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Összeállította a gazdag vásárlók kedvenc ékszerészeteinek listáját a Luxury Institute. A luxuspiaci változásokat elemző cég a befutók közé sorolta többek között a Harry Winstont, a Tiffany-t és a Bulgarit is.

Megválasztotta a luxusfogyasztók vezető ékszermárkáit a Luxury Institute. A New York-i székhelyű elemzőcég 500 gazdag vásárlót kérdezett meg, akiknek átlagos vagyoni helyzete 15 millió dollár fölött van. A vásárlók összesen négy szempont szerint pontozták az előzetes listán szereplő húsz luxusbrandet: minőség, egyediség, presztízsérték és kiszolgálás.

A felmérés alapján a Luxury Institute rangsorolta a tíz legsikeresebb ékszerészetet, amelyek között az első helyen egy amerikai, míg sereghajtóként egy japán cég áll. 

1. Harry Winston

A New York-i székhelyű cég leginkább a gyémánt ékszerek tervezésével vívta ki elismertségét. A legendás ékszerész, Harry Winston örökségét továbbvivő Thom Browne dizájner nemcsak a szebbik nem számára, hanem a férfiaknak is készít gyémántokkal díszített darabokat.

Forrás: EPA
A Harry Winston ékszerészet az első helyen végzett

A férfiaknak apró, diszkrét, de annál exkluzívabb kiegészítőket álmodott meg. Világszerte 18 Harry Winston bolt van, amelyek száma a következő években várhatóan megduplázódik majd. A legolcsóbb modell 3700 dollárnál (666 ezer forintnál) kezdődik (egy pár gyémánt fülbevaló), a legdrágább ékszerek ára pedig elérheti a több millió dollárt is. Egy átlagos vásárlás a Harry Winston boltokban 40-50 ezer dollárra (7,2-9 millió forintra) rúg.

2. Buccellati

A második helyen álló olasz ékszermárka - bár viszonylag kevesen tudnak róla - igen elismert. "A kollekciók minden egyes darabja nagyon jellegzetes, ami nem kerüli el a luxusfogyasztók figyelmét sem" - nyilatkozta a Luxury Institute vezetője. A különböző drágakövekkel, köztük gyémánttal, rubinnal, zafírral és smaragddal díszített arany és platina ékszereiről ismert Buccellati vevőköre elsősorban a luxust és az exkluzivitást tartja szem előtt, állítja a vállalat elnöke, Andrea Buccellati.

3. Van Cleef & Arpels

A 112 éve alapított párizsi ékszerészet remekeit olyan világsztárok viselték már, mint Marlene Dietrich vagy Eva Peron, míg a mai hírességek közül többek között Reese Witherspoonon és Maggie Gyllenhaalon láthattuk a cég egy-egy modelljét.

Reese Witherspoon odavan a Van Cleef & Arpels modellekért

A felső tízezer időtlen darabjai úgy tűnik, ennyi idő után sem mennek ki a divatból. "A Van Cleef & Arpels igazi klasszikus luxusbrand, a modellek stílusa, a dizájn pedig elképesztően elegáns és kifinomult" - véleményezte a francia ékszerészetet az egyik megkérdezett milliomos.

4. Graff

Laurence Graff "gyémántmúltja" az 1960-as évekre tekint vissza, azóta azonban a brit ékszerész több mint húsz butikkal rendelkezik, többek között Johannesburgban, Amszterdamban, Genfben, Las Vegasban és Moszkvában, vagyona pedig elérte az 1,3 milliárd dollárt. A londoni központú cég sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy olyan neves sztárok adták arcukat ragyogó kreációihoz, mint Victoria Beckham, Paris Hilton és Oprah Winfrey.

5. Tiffany

A jellegzetes kis kék dobozairól ismert amerikai ékszerészet ellenáll a növekvő konkurencia jelentette veszélyeknek, sőt az eddig gyengének számító ázsiai piacon is erősítette pozícióját. A cég 2007 első negyedévében elkönyvelt 15 százalékos növekedésében persze része van annak a növekvő luxusigénynek is, amely a tehetősebb amerikaiak körében jelentkezett. 

 

1.  A világ tíz legmenőbb ékszerészháza
2.  Japán cég lett a sereghajtó

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5