Concord a csuklón

Címkék: óra, ékszer, Svájc, Concord C1

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Concord márkanév mindenki számára jól ismert, hiszen egy plusz e-vel a világ egyik legjelentősebb repülőgép típusát jelöli. Svájcban is készül azonban Concord, ami nem szupergyors repülőgépet, hanem sportos milliomosoknak szánt karórákat takar.

Kemény és sportos. Ezekkel a szavakkal lehetne röviden jellemezni a Concord cég legújabb férfi karóráját, amely összetéveszthetetlen stílusjegyeket kapott.

Kemény és sportos

A C1 nevű modell természetesen a manapság igen kedvelt nagyméretű óratokkal készül. A 44 mm átmérőjű tok azonban olyan technikai különlegességeket tartogat az órarajongóknak, amikkel érdemes kicsit közelebbről is megismerkedni. 

A modell 16,7 mm vastagságú tokjának alapja acélból készül, de a tervezők kaucsuk bevonatú lünettával szerelték fel. A vastag zafírüveg rögzítéséért felelős lünettát apró csavarokkal tették még hangsúlyosabbá és sportosabbá. A kis csavarokat a Concord C1 igazi karakterét adó nyolc designelembe ágyazták.

A tok feltűnést keltő részei a szíjtartók, pontosabban azok mellőzése. A tok alsó és felső része teljesen sima, így ide tökéletesen illeszkedik a jellegzetes kaucsukszíj. Ezt a különleges megjelenésű szíjat a tervezők látványos csavarok felhasználásával rögzítették a tokhoz.

A dizájnerek ragaszkodtak ahhoz, hogy a sportos jegyeket végigvezessék a modell minden részletén. Ezért készítették el a tok oldalán lévő nyomógombokat és koronát kaucsuk, acél és kompozit anyagok kombinációjával.  

Összetéveszthetetlen stílusjegyek

A Concord C1 modell tokja 200 méteres vízállóságot biztosít, annak ellenére, hogy a csavarosan rögzített hátlapon zafírüveg található. Az üveghátlap esetében a legfontosabb az, hogy unalmas perceinkben gyönyörködhetünk a karóra ragyogó automata szerkezetében. 

A gondosan díszített, Valjoux 7750 bázisú automata óraszerkezet a pontos idő kijelzése mellett stopperfunkcióval is bonyolított.

A stopperkomplikáció kis segédszámlapjai a jól ismert módon a 12-esnél és a 6-osnál találhatók meg, a kis másodpercmutató a 9-eshez került. A modell számlapjának alapját karbon szövetből készítették el, és erre építették fel a készítők az egyedi arculatot meghatározó elemeket, például az óra mutatói is meglehetősen egyedire sikeredtek. 

A modellnek már rendelhető a 18 karátos vörösaranyból készített változata is, de azért hozzá kell tenni, hogy a "sima" aranyváltozat megszerzése is a kiváltságosok privilégiuma.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5