Deluxe főoldal

A legdrágább és legritkább lovak

Címkék: luxus, Európa, Egyesült Királyság,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A különleges lovak árfolyama az Egyesült Államokban 7500 dollárnál kezdődik, nem sajnálnak akár 100 ezer dollárt is adni értük, ha a tenyészvonal és az állat képességei indokolttá teszik ezt az összeget.

Az Ibériai-félsziget őslakosai kezdték meg a legkorábban a lovak háziasítását. A tarpán kancák és a berber mének nászából jött létre a sorraia fajta, amely a Sor és  Raia folyókról kapta a nevét. A folyók által határolt területen található az utolsó ménes, amelyben még körülbelül 200 sorraia él.

Forrás: MTI
A lipicai tökéletes fogathajtó

A fajtát 1920-ban fedezték fel. A sorraia lovak a csodával határos módon észrevétlenek maradtak, pedig éppen azon a területen éltek, amely a portugál királyi család fő vadászterületének számított. A lovat a marhapásztorok hátaslóként használták, és könnyebb mezőgazdasági munkákat is elvégeztek vele.

A cleveland bay-t a kimondottan veszélyeztetett fajták között tartják számon. Az Egyesült Királyság legrégibb, tenyészetett őshonos fajtája a tehetős polgárok és az arisztiokraták kocsilova volt. Az intelligens, tanulékony fajtát mezőgazdasági munkákra és áruszállításra is használták, de jól teljesítettek a rókavadászatokon is.

A II. világháború után az állomány drasztikusan megfogyatkozott. A tenyésztők nem örültek annak sem, hogy a yorkshire coach horse (a cleveland bay és az angol telivér keresztezéséből létrehozott fajta) előállításához használják a veszélyeztetett fajtát.

A lipicai a tengerentúli tenyésztők és lovakat gyűjtő milliomosok számára egzotikus és különleges fajtának számít.
A Lipicai Lótenyésztők Világszövetsége (LIF) szerint lipicai lónak csak az tekinthető, amely apai oldalon a 6 klasszikus, valamint az Incitato és Tulipán törzsekbe tartozó, anyai oldalon pedig a 12 klasszikus kancacsaládra vagy a LIF által elfogadott egykori tradicionális ménesek kancacsaládjaira visszavezethető ősökkel rendelkezik - olvasható az archimedia.hu oldalon.

A világhírű magyar fajta a 16. századból ered.

A császári udvar "rendelte" el egy olyan fajta tenyésztését, ami amellett, hogy nagy tűrőlpességgel rendelkezik, arisztokratikus küllemével kitűnően reprezentálja az udvar pompáját.

A páratlan fajta összesen 8 egyedülálló, főleg spanyol és arab ménnek köszönheti kiváló tulajdonságait, mint például az engedelmesség, ellenállóképesség, ruganyos mozgás, tanulékonyság.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5