3 milliós órát készített egy magyar fogász

Címkék: ékszer, óra, Gabor Kanabá, 8-Dance, Svájc

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Gabor Kanabé 46 éves zürichi lakos kilóg a svájci fogtechnikusok közül, ugyanis kézügyessége és tudása egy szakmáján kívüli területre is elcsábította. Az általa készített, nemrég bemutatott 8-Dance nevű karóra pedig a időmérők között is szokatlan darab.

Hiába az óratörténelem évszázadai, továbbra is van új a nap alatt, amire ezúttal egy magyar nevű zürichi lakos, Gabor Kanabé időmérője mutatott rá. Az 8-Dance nevű kreáció egy ötletes kijelzési újítással lepte meg a közönséget, méghozzá egy eddig sohasem alkalmazott analóg mutatópárossal.

Egy új fogsor is kijön az árából

A karóra újszerűsége mindössze annyi, hogy a tervező nem hosszában, hanem a keresztbe helyezte el a mutatókat, ami egy kis szemtornára kényszeríti a tulajdonost. A kilencven fokkal elforgatott, szokatlan pozícióba került, háromszög hosszmetszetű óra- és percmutatók így nem a megszokott helyre terelik a tekintetet, ezért a lünettán látható számokat is ki kellett mozdítani hagyományos helyükről.

Az időt a háromszögek hegye mutatja, például a képen látható 8-Dance szerint éppen 11 óra 44 perc van. Az óra nevét a mutatókat körbevevő körök adták, amelyek többször is szabályos nyolcasokat írnak le a számlapon. A kijelzést Gabor Kanabé szabadalommal védette le.

Az óra szerkezete nem saját készítmény, de nem is kellett a ötletgazdának messzire mennie, a különleges tokba a svájci ETA gyár 2892-A2 jelű 21 köves kalibere került. Ez az automata, 42 óra járástartalékot felhalmozó szerkezet megbízható és egyúttal méltó társa is a 38 milliméteres, 750 ezrelékes fehérarany háznak, amely további meglepetéseket is tartogat.

Az óralapot ugyanis Gabor Kanabé egy óráknál nem túl gyakori anyagból, fából alkotta meg, amelyen a készítő neve és a Swiss Made felirat olvasható. Az óra értékét növeli a fa fajtája, egy ritka és nagyon kemény trópusi fa, a cocobolo, amelynek erezete minden modellen más és más. Az óraüveg és a hátlap természetesen a jól bevált zafírból készült, a tok vízállósága a leírás szerint 3 atm.

Aki ilyen órát szeretne magának, nem árt, ha még időben beszerzi, ugyanis a zürichi családapa csak 23 számozott példányt készített a modellből.

Az 8-Dance ára megfelel a modell ritkaságának és az újszerű időkijelzésének: 12 ezer euró, vagyis több mint 3 millió forint.

Annak sincs oka aggodalomra, aki mégis lemaradna, ugyanis Kanabé további új megoldásokon töri a fejét.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5