Hogyan tegyük egyedivé tárgyainkat?

Címkék: luxus, high-tech, telefon, arany, ékszer

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Terray István

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Úgy tűnik, unjuk az egyformaságot, ha tárgyainkról van szó. Máshol külön iparág épült az egyedivé tételre, körülnéztünk itthon, mi a helyzet.

Aranyos apróságok

Elég a divat- és kütyümagazinokat lapozgatni, és mindenki számára kiderül, hogy mindennapi használati és divattárgyaink egyedivé tétele mennyire népszerű tett. Tettenérhető ez a mobilok speciális előlapjaiban, a színes és fából készült laptopburkolatokban, a mókás számítógépes egerekben, látszik, hogy a fogyasztók nagy része unja az egyentermékeket.

Az egyedivé varázslásnak ezek a könnyen elérhető és nagyban űzött változatai, ennél az igazán pénzes vásárlók sokkal rafináltabb, egyedibb és drágább módszereket választhatnak. Építtethetnek maguknak Ferrari sportlimuzint, vásárolhatnak aranyozott bogárhátút, esetleg egyedi dizájnbiciklit, ha közlekedni szeretnének.

Feltűnő, de vigyázni kell rá

Igazán drága és feltűnő az is, ha mobil eszközeinket akarjuk egyedivé tenni. Számtalan cég foglalkozik azzal, hogy telefonunkat, mp3 lejátszónkat vagy notebookunkat megszórja gyémánttal, arannyal vonja be, elsősorban az Egyesült Államokban, az arab országokban és Oroszországban van ennek divatja.

Angolszász nyelvterületen annak a kütyünek biztosan megtaláljuk számtalan külsőleg extrázott változatát, mely kicsit is divatos a vásárlók körében. Persze a valódi kult tárgyak szolgálnak a legjobb példákkal, mint a Motorola V3 vagy az iPhone.

A hazai cégek ezen a kis piacon még nem vívnak öldöklő harcot, de nem jönnek zavarba, ha hasonló kéréssel keressük őket. Körképünkből az derült ki, hogy nem mi lennénk az elsők, akik ilyesmivel keresik az "egyedivé tevő” vállalkozásokat. 

Aranyozást ritkán kérnek praktikus okokból, inkább az esztétikai szempontok vezérlik a megrendelőket, árulta el a Royal Assist Kft. munkatársa. A legtöbbször magánemberek keresik őket, akik általában jeles alkalmakra szeretnének ajándéktárgyakat a nemes bevonattal ellátni. A legemlékezetesebb munkák között tartják számon azt a vakolókanalat, melyet egy idős kőműves számára aranyoztak, és egy régi, használt patkót, ami aligha került vissza egy ló lábára.

Nincs annak akadálya, hogy mobil eszközünket nemes bevonattal lássák el, mondta a szakember. Az egyetlen feltétel, hogy külső borítása fémből legyen, és lehetőleg ne titánból, aminek ha nem is sok, de néhány minőségi telefon és notebook megfelel.

Diszkrét gyémántberakás

Miután "kibontattuk" az eszközt borításából, egy-két óra alatt el is készül szépen csillogó új felülete. Nagyon mélyen nem is kell a zsebünkbe nyúlni, egy átlagos mobil aranyosítása tízezer, egy laptop felső részéé körülbelül 25 ezer forintba kerül.

Aztán már csak arra kell vigyáznunk, hogy ne karcoljuk össze a felületet, ami minden más behatásnak jól ellenáll. Példa erre, hogy abban a fürdőszobában, melynek fémszerelvényeit aranyozta a cég, még évek múlva is újszerűen csillogtak a zuhanyzó fém alkatrészei.

A cégvezető saját autója is példát mutat tartósságból: ennek fém márkajelzéseit aranyozták be, melyek még évek múlva is feltűnően csillogtak a napon, sőt a kocsi összetörését is túlélték. A következő autóra kerülve lehetnének ezek a márkahűség új zálogai.

Igazi kuriózum az, amit a Crystal Design cég kitalált. Az autóékszer Swarovski kristályokból készülő dísz, mely egyedivé varázsolja a kocsit. A tavaly bevezetett, világszabadalmi védettség alatt álló újdonsággal kapcsolatban azt ígérik, hogy bírja a szélsőséges időjárást, az autómosót, és minden más, hétköznapokban előforduló behatást.

A cég ügyvezetője, Brandeis György kérdésünkre elmondta, hogy megrendelőik túlnyomó része magánszemély, de nagy lehetőséget látnak az autón megjelenő cégreklámban is. Igény alapján bármire rákerülhetnek a kristályok, legutóbb egy tollon dolgoztak, ami a cégvezető szerint nagyon jól sikerült.

 

 

1.  Hogyan tegyük egyedivé tárgyainkat?
2.  Elektromos ékszereink

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5