A CES legdrágább termékei

Címkék: rendezvény, kiállítás, CES, high-tech

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A negyvenedik CES kiállítás a valaha volt legnagyobb technológiai rendezvény lesz az ígéretek szerint. A leghatalmasabb, legvékonyabb, leghangosabb termékek lesznek a legdrágábbak.

A negyvenedik Consumer Electronics Show (CES), mától látogatható Las Vegasban. A szervezők szerint a több mint 2000 kiállítónak és a várható 140 ezer látogatónak köszönhetően ez lesz a valaha megtartott legnagyobb technológiai rendezvény.

A nyitóbeszédet immár kilencedik alkalommal Bill Gates tartja, idén többek szerint nem lesz sláger szektor a kiállításon, inkább sok újdonságra számíthatunk minden területen. Az előre bejelentett termékek körképe alapján mi kicsit mást látunk.

A homorú képernyő az egyik újdonság

A szórakoztató elektronika piacát világszerte 618 milliárd dollárra teszik, idén nyolc százalékos növekedést várnak. Ezért is hatalmas a jelentősége a kiállításnak, illetve a hozzá kapcsolódó rengeteg konferenciának, tárgyalásnak.

Egy fontos bejelentés már a megnyitó előtt megtörtént: a Warner Bros cég a Blue ray formátum mellé állt. Ez könnyen lehet, hogy eldönti a formátumháborút, erre utal az is, hogy egy HD-DVD-vel kapcsolatos, jó előre bejelentett sajtótájékoztatót az utolsó pillanatban lemondtak az illetékesek.

Az egyik nagyon várt, előre beharangozott "leg" a Panasonic 150 colos (2x3,5 méteres) plazmatévéje. Állítólag jövő tavasszal már sorozatgyártásra kerül, áráról csak annyit tudni, hogy jóval drágább lesz a most kapható legnagyobb plazmatévénél, ami 103 colos, és 923 ezer forintnak megfelelő jenért kapható. Hogy mekkora szoba falára kerülhet majd az embereket teljes méretben megjeleníteni képes kijelző, arról lehetnek elképzeléseink, aligha egy átlagos magyar lakáséba.

Az idei kiállítás másik sztárja lehet a Samsung 31 hüvelykes (79 cm-es) képátlójú OLED tévéje. Mindössze 4,3 mm vastag (tehát tízszer vékonyabb, mint egy LCD), élettartama 35 ezer óra, a technológia még igen drága, de tudása alapján ígéretes.

Az eddigi csúcstartó a Sony 27 hüvelykese volt - a Samsung-féle prototípusnak nincs még ára, de a vállalat szerint akár már ebben az évben elindulhat a sorozatgyártás. Még csak a Sony gyárt ezzel a technológiával készült televíziót, a mindössze 1 hüvelykes (28 cm-es), 3 mm vastag készülék 2500 dollárba (434 ezer forintba) kerül.

Az LCD technológia is egyre vékonyabb tévék előállítására képes: az LG LGX LCD HDTV néven bemutatott terméke 42 hüvelyk (egy méter) átmérőjű, és csak 1,7 hüvelyk (2,5 cm) vastag, miközben minden egyéb paramétere is versenyképes, és még szép is. Prototípus még az a kijelző, ami homorú felületével szinte körbeveszi nézőjét. Az Alienware termékével elsősorban a játékosokat célozza, felbontása 2880*900 pixel, tehát erősen szélesvásznú. 

A Swarovski Active Crystal kollekcióval jelentkezett, az egy mozdulattal kinyitható ékszerek pendrive-ként, illetve fülhallgatóként is használhatók. Nem csak szórakoztatóelektronikai termékeket mutatnak be, például a ThyssenKrupp Stairlifts itt jelentkezik új, mozgássérülteknek, illetve nyugdíjasoknak szánt beltéri, lépcsőre szerelhető felvonójával. A drágábbik példány teljesen automatikus működésű, szinte bárhová felszerelhető, és öt év garanciát vállalnak rá a 14 ezer dolláros (2,43 millió forintos) árért.

A trendek az előzetes bejelentések alapján továbbra is az otthoni szórakoztató központ irányába hatnak. Amit néhány éve házimozinak hívtunk, ma iPoddal, internettel kiegészült médiacenterként jelenik meg, a high end audio cégek és a számítógépgyártók is ebbe az irányba fejlesztenek. Az otthoni médiafogyasztás központja a képernyő, akár internetet, akár filmet nézünk rajta. Az olimpiának, a digitális átállásnak és a HD technológiának köszönhetően képernyőfronton rengeteg újdonság jelenik meg, ahogy azt a kereslet diktálja.

Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5