12 millióba kerülnek a Párizs feletti csillagok

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Csillagképeket rajzoltak egyik legújabb karórájukra a Van Cleef & Arpels mesterei. A Starphase Midnight in Paris nevű modell számlapjában és működési mechanizmusában 12 millió forintnak megfelelő összegért gyönyörködhetünk.

18 karátos rózsaaranyból
Kivételes luxusórával köszöntötte az újévet a 112 éve alapított párizsi ékszerészet, a Van Cleef & Arpels. A Starphase Midnight in Paris megjelenése már az első pillanatban elárul mindent: itt bizony egy gondosan elkészített, drága aranyóráról van szó, amelyet csak a kiváltságosok engedhetnek meg maguknak.

A felső tízezer időmérője ennek jegyében 18 karátos rózsaaranyból készült, emellett az óraszerkezetek közül is az egyik legjobbat választották.

A számlapon technikai újításnak vagy újszerű designnak nem leljük nyomát, a főszerepet persze nem is az innováció játssza, hanem a "csillagos ég".

Ez viszonylag egyszerű formai megoldásokkal jelenik meg, a hangsúlyt a csillagok és a letisztult, mélykék háttér kontrasztja kapja. A kivágott számlapon a Párizs feletti éjféli égbolt aktuális csillagállása látható, ami a modell nevében is megjelenik.

A Van Cleef & Arpels elsősorban ékszerészcégként ismert, s noha nem első alkalommal készített órát, a szerkezetet inkább más manufaktúrára bízta. A választás a jónevű Jaeger-LeCoultre-ra esett, a svájci órakészítő ezúttal egy kézi felhúzású mechanizmusát adta kölcsön a modellhez.

A 24 köves, 40 órányi járástartalékos óraművet naponta ajánlatos felhúzni, amit a kétgyűrűs korona alsó rétegével tehetünk meg.

Ha ezt elmulasztanánk, később be is kell állítani a pontos időt a korona külső egységével. A zafírüveg hátlapon keresztül nem csupán a fogaskerekeket pillanthatjuk meg, hanem a hónapokat és napokat is leolvashatjuk egy tárcsáról.

Ez oly módon válik láthatóvá, hogy a hátoldalon meg kell nyomni egy gombot, amire a rózsaarany fedőlap felnyílik. Ezalatt találjuk a hónapok és napok beállításához szükséges kart, amely egyúttal a számlap aktuális csillagállását is meghatározza.

A hátoldal naptáras tárcsája ugyanis együtt mozog a kék számlapjával, amelyről csak az aktuális csillagállást olvashatjuk le az ellipszis alakú kivágásnak köszönhetően.

A közmondásos csillagok lehozása ezután már nem számít lehetetlen feladatnak:  csupán pénz kérdése. Ennek szellemében az óra ára is a csillagos egekben van, a Starphase Midnight in Paris ugyanis 48 ezer euróba, azaz 12 millió forintba kerül.
Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5