Szilveszter a világ másik felén

Címkék: utazás, nyaralás, hotel, luxus, Ázsia, Egyesült Államok, Kuba

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Chilembu Krisztina

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Egyre több tehetős utazó tölti az ünnepeket otthonától távoli egzotikus üdülőhelyeken vagy nyüzsgő nagyvárosokban. Egy váratlan utazás vagy egy családi síelés karácsonyi ajándéknak is kitűnő. Utánajártunk, melyek azok az utak, amelyekre még mindig van néhány szabad hely.

Későn foglalunk

"A korábbi években az ünnepek alatt is megváltoztak az utazási szokások" - mondta Földi Katalin, a Chemol Travel értékesítési és marketingvezetője. "Korábban szívesen töltötték inkább otthon az emberek a karácsonyi ünnepeket, és csak utána utaztak el. Most azokra az utakra van igény, amelyek a karácsonyt és a szilvesztert is magukban foglalják."

Ez az út nem a pihenésről szól

Nem ritkák a 10-12 napos programok a két ünnep közötti időszakban, azt, hogy ezekre van igény, az mutatja a legjobban, hogy december elején már alig lehet szabad helyet találni.

A magyarok az utolsó pillanatban döntik el, mit szeretnének. Bár az év végi utakat már szeptembertől le lehet foglalni, általában csak azok terveznek előre, akiket a munkahelyük arra kötelez, hogy előre megtervezzék a szabadságolást.

Európában más a mentalitás, és már kora ősszel lefoglalják a szilveszteri helyeket. Így sokszor előfordul, hogy decemberben már top sales van a szállodákban, és hiába rendelkeznek a vendégek rengeteg pénzzel, egyszerűen már nincs szabad szoba, esetleg a repülőjáratokon nem tudnak helyet bizosítani a számukra.

"Azoknak, aki konkrét igényekkel érkeznek, sokszor csalódniuk kell, mert külföldön jóval előbb elkelnek a repülőjegyek" - mondta Borsányi Balázs, az Exotic Travel értékesítési vezetője. "A szilveszter a világon mindenhol főszezonnak számít, és éppen ezért ilyenkor mindent el lehet adni."

Azért még van remény azok számára is, akik most kapnak észbe. Utánajártunk, melyek azok az utak, amelyekre még mindig van néhány szabad hely (legalábbis a cikk írásakor, néhány nappal ezelőtt még volt).

Egzotikus utak

A legtöbben a mínuszok helyett a trópusokat választják az ünnepek idejére. Arra, hogy igazán különleges helyszínekre jussunk el, már igen kevés az esély, a légitársaságok ugyanis nem indítanak olyan sok járatot a világ eldugott tájaira, mint a "kommerszebb" úti célokra, és nem egyszerű ilyenkor repülőjegyet találni.

A Chemol Travel utazási irodánál a karibi és a délkelet-ázsiai utak a legnépszerűbbek ebben az időszakban. A "Best of Cuba" nevű út december 30-án indul, január 10-ig tart. Az út első részében a legendás főváros, Havanna hamarosan talán örökre feledésbe merülő hangulatát ismerhetik meg.

Az itt töltött 3 nap alatt lehetőség van a látnivalók megtekintésére, a város és a helyi bárok felfedezésére. A negyedik napon az utasok az iroda által biztosított privát transzferrel Varadero tengerpartjára utaznak, ahol all inclusive ellátással pihenhetik ki az egész évet - és a havannai szórakozás - fáradalmait. Az út ára 400 ezer forinttól indul, a szálloda komfortfokozatától függően, illetékek nélkül.

Thaiföldön kipihenhetjük az egész éves fáradalmakat

Az iroda ajánlatában passzív kikapcsolódást kínáló egzotikus programok is szerepelnek. Ezek az ajánlatok olyan utazóknak kedveznek, akik nem a nevezetességek megtekintésre helyezik a hangsúlyt, hanem egyszerűen ki szeretnék pihenni az idei év fáradalmait.

A december 20-tól induló thaiföldi szilveszteri program során tengerparti üdülést kínálnak Phuket szigetén különböző fakultatív programokkal. Ha valaki megunja a nyaralást és a sziget kínálta programokat, kirándulásokat tehet a James Bond sziklához, a Phi Phi szigetekhez, vagy bevállalhat egy kajakos barlangtúrát denevérlessel.

Az út költsége 470-700 ezer forint, ugyanis a vendégek pénztárcájának függvénye, hogy milyen színvonalú szálláshelyeket engedhetnek meg maguknak. A hotelek közötti árkülönbség akár 200 ezer forint is lehet.

Ha valaki igazán aktív programokra és nem szokványos úti célokra vágyik, még jelentkezhet az Exotic Travel vietnami körutazására. Az út december 27-én indul és január 6-ig tart. A nem hagyományos, bulizós-pihenős szilveszteri program első két napja a fővárosban, Hanoiban telik, majd innen a Halong-öböl meglátogatása következik.

A résztvevők hajóról csodálhatják meg a karsztkúp hegyeket és barlangokat. A műemlékek megtekintése (Danang, Hoi An műemlékváros) még szilveszter napján is folytatódik, a gálavacsora után pedig két nap pihenés következik a tengerparton.

Amikor a vendégek kellőképpen összeszedték magukat a szilveszter után, igazi vietnami piacok, királysírok, városok látogatása szerepel a programban egészen a január 6-i hazautazásig.


 

 

1.  Szilveszter a világ másik felén
2.  Nagyvárosok és hómezők

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5