Karácsonyi bevásárlás Európa luxusüzleteiben

Címkék: utazás, vásárlás, luxus, divat, ékszer

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

R.B.A.

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tegyünk egy pillanatra úgy, mintha már unnánk a budapesti luxusbutikokat és a bécsi karácsonyi vásárt, de még a párizsi Lafayette-et és a londoni Harrodsot is, mégis különleges és drága ajándékot szeretnénk a fa alá helyezni. Kiderítettük, hol érdemes exkluzív termékekre vadászni az üzleteikről kevésbé híres európai nagyvárosokban. Luxusajándékok Dublinból, Koppenhágából, Stockholmból, Barcelonából és Varsóból.

Dublin

Az ír főváros azoknak ajánlható, akik ugyan ráuntak már a londoni bevásárlóközpontokra, de nem szeretnének azoktól túlságosan elrugaszkodni sem. A kiutazást természetesen nemcsak fapados módszerrel szervezhetjük meg, hiszen rendelkezésünkre áll a Malév legdrágább és legkényelmesebb Premium Business osztályú járata is, amellyel körülbelül 390 ezer forintért fordulhatunk meg Dublinból.

A belvárosba érkezve a világ hatodik legdrágább bevásárlóutcáját, a Grafton Streetet kell felkeresnünk, amelyet a Trinity College-től közelíthetünk meg, amennyiben a Leffey-től, vagyis a város folyójától indulunk el.

A dublini Grafton Street karácsonyi forgataga

Nem szabad hogy megtévesszen a nagy tömeg, az íreknél ugyanis a shoppingolás nemzeti sport, ami a turistamentesebb bevásárlóközpontokban (például a klasszikus Wedding Cake-ben vagy a gigantikus Blanchardstown Centre-ben) is tetten érhető, méghozzá az év tizenkét hónapjában.

A Grafton Street ugyanakkor a luxus szinonimája, ahol több méregdrága boltban is körülnéztünk.

Miután elsétáltunk a Molly Malone szobor mellett, érdemes betérnünk az utca első komolyabb üzletébe, a Weir & Sons óra- és ékszeráruházba, amely az országban legnagyobb karóraválasztékával rendelkezik.

Márkákból valóban mindent megtaláltunk az útvesztőszerű üzletben: Cartier-vel kezdve a Rolexen át a Patek Philippe-ig minden van, ugyanakkor kifogásoltuk, hogy a jellegzetesen ír McGonigle óramárka hiányzott a kínálatból (ezt egy ír kisvárosban és a távoli Svájcban forgalmazzák).

A boltban egyébként rengeteg ékszer, porcelán, kristály és mindenféle kiegészítő található, amelyek közül karácsonyi ajándékként egy 1100 eurós, ezüstből készített whiskey-s palackot néztünk ki, amelybe a Jameson címkéjét gravírozták.

A leghíresebb dublini luxusüzlet, a Brown Thomas a Weir szomszédságában található. Ez egy kicsi, de előkelő szabóságból nőtte ki magát akkorára, hogy ma már négyszintes áruházban kínálja a földkerekség legjobb luxusportékáit.

Aki helyi különlegességekre vadászik, annak a mínusz egyes szintre kell mennie, ugyanis itt vannak a Brown Thomas nevével fémjelzett, felső kategóriás termékek, bár ezen a szinten más márkák (Armani, Boss, Chanel, Dolce&Gabbana stb.) is szép számban vannak.

A Brown Thomas a leghíresebb luxusüzlet errefelé

Az itt kinézett karácsonyi ajándék a Bamford and Sons egyik 4400 eurót kóstáló kasmír kabátja volt, amelyet - mint a Bamford Collection tagját - kizárólagosan a Brown Thomasben vehetünk meg.

A Grafton Streeten továbbhaladva elmegyünk a Ted Baker divatüzlet néhány száz eurós ruhái, majd a Clarks cipőbolt hasonló árfekvésű lábbelijei mellett, és megvárjuk, hogy beengedjen a biztonsági őr a Boodles gyémántboltba.

Ez a hely a világhírű lánc dublini fellegvára, ahol egy platinába foglalt, 65,63 karát össztömegű gyémántnyakláncot. néztünk ki, aminek ára 300 ezer euró (75 millió forint) volt.

Barcelona

A katalánok fővárosát szintén repülővel közelítjük meg, méghozzá business osztályon, oda-vissza körülbelül 480 ezer forintért. Ha nem a 11 percenként közlekedő Aerobus A1-gyel megyünk be a belvárosba a barcelonai repülőtérről, nagyjából 20 eurót kell adnunk a taxisnak.

A leghíresebb sétányra, a Ramblára érve nagy a kísértés, hogy Spanyolországból valami kulináris különlegességet vigyünk haza, hiszen itt van Christian Escriba világhírű desszertétterme, ahonnan mindenki szívesen exportálna valami igazi különlegességet a karácsonyfa alá.

Cukorgyűrű Escriba desszertválasztékából

Ha ruhában gondolkodunk, nagyon leegyszerűsítve két választásunk van: közismert márkák (Armani, Louis Vuitton, Burberry stb.) után kutathatunk a Ramblán vagy a Passeig de Gracián, vagy a "kisebb" utcákban a helyi különlegességeket szemlézhetjük.

Utóbbiak után kérdezősködve a helybéliek a Custo Dalmaut ajánlották, akinek üzletét, a Custót a Placa de les Olles-en találjuk. A barcelonai divattervező extravagáns darabokkal vált ismertté a kontinensen, a merész ruhaköltemények helyett mi egy elronthatatlan és egyszerűen szállítható rövidujjú pólót választunk - 120 euróért, azaz 30 ezer forintért.

Szintén a tehetősebb vásárlóknak tervez a katalán Antonio Miró, az ő ruhái kevésbé feltűnőek. Ha ezután sem találnánk megfelelő öltözéket, akkor ki kell taxiznunk (körülbelül fél óra) a La Roca Village-be, ahol diszkontáron kínált Ralph Lauren és Cacharel darabok között turkálhatunk, persze ez az ajándék kevésbé lesz exkluzív.

A legnagyobb bevásárlóközpont az El Corte Inglés, amely minden spanyol városban megtalálható, és általában többszintes. Hátránya, hogy nehezen találunk igazán különleges árut, viszont aki drága parfümöt, egyéb kozmetikai terméket keres, itt biztosan megtalálja

Amennyiben a taxi a kikötőnél tette le a látogatót, a Ramblán áthaladva a Placa de Catalunyára ér ki, amelyen átlósan áthaladva a Passeig de Gráciára jut. Ez az utca ad helyet a legnagyobb régiségpiacnak, a Bulevard dels Antiqarisnak, ahol a tárgykultúra hódolói költekezhetnek kedvükre.

A helyszínen ékszerektől kezdve a bútorokon át a festményekig gyakorlatilag minden megtalálható, további antikvitásokat a Rambla közepe táján, egy Banys Nous nevű párhuzamos utcában találunk. 

 

 

1.  Karácsonyi bevásárlás Európa luxusüzleteiben
2.  Skandinávia
3.  Varsó

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5