A legdrágább éttermek

Címkék: étterem, étel, ínyencség, séf, párlat, bor

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Az exkluzív éttermek árai egyre inkább az egekbe szöknek, és a tehetős vendégek nem sajnálnak akár 4-500 dollárt kifizetni egy vacsoráért. A világ legdrágább éttermei legtöbbször degusztációs menüket kínálnak, amelyek segítségével a vendégek megismerhetik a séfek egész repertoárját.

Az exkluzív vacsorák tekintetében London számít a legdrágább városnak. Itt átlagosan 80 dollárnak (14 ezer forintnak) megfelelő összeget költenek el a vendégek egy alkalommal. A második Párizs, a harmadik pedig Tokió 75, illetve 70 dolláros (13, illetve 12 ezer forintos) vacsorákkal. New Yorkban egy vacsorára mindössze 41 dollár (7100 forint) esik.

Forrás: www.forbes.com
A L'Arpege, Párizs: 86 ezer forintért lehet vacsorázni

A legexkluzívabb helyek a csillagászati árak ellenére a zsúfolásig megtelnek, és hetekkel előre kell asztalt foglalni. A séfek szerint azok, aki szeretik a minőségi ételeket és sokat járnak étterembe, megértik, hogy miért ilyen magasak az árak. A Forbes magazin segítségével egy rövid áttekintést nyújtunk a világ legdrágább éttermeiről.

30 fogásos menük és rekordárak

Alain Passard párizsi étterme, a L'Arpege több mint 20 éve a gasztronómia megszállottjainak fellegvára. A séf különösen ügyel arra, hogy mindig friss alapanyagokból készült ételek kerüljenek az asztalra, ezért a gyümölcsök és a zöldségek egyenesen a séf saját, Párizstól 150 kilométerre fekvő biofarmjáról származnak, és a korán reggel szüretelt hozzávalók az első gyorsvonattal érkeznek Párizsba.

Passard menüje a legdrágább a világon, egy kiadós vacsoráért 86 ezer forintnak megfelelő összeget kell fizetni. A fogások száma változó, többek között homár, karamellizált galamb méhsörrel, sáfrányos tengeri kagyló és mézes-citromos savanyított gyümölcs szerepel az étlapon.

Alain Passard szemérmetlenül felvállalja a reformkonyhák által száműzött vörös húst. Ráadásul ha a vendégek megszomjaznak rá, legalább 70 dollárt (12 ezer forintot)  ki kell fizetniük egy palack borért.

Forrás: www.forbes.com
Joel Robuchon étterme Las Vegasban

A spanyolországi El Bulli étterem csak az év egyik felében tart nyitva, így Ferran Adria séfnek és profi csapatának elegendő ideje van a barcelonai boszorkánykonyhájában az új fogások kiötlésére. Azok, akik rá tudnak szánni 270 dollárt (47 ezer forintot), 30 fogásos menüre számíthatnak, és már 22 dollárért (3800 forintért) választhatnak a borlapról. A katalán étteremben a foglalások már a 2008-as év nagy részére megtörténtek.

A Las Vegas-i Joel Robuchon At The Mansion nevű étterem méltán híres "tapas" stílusú ételeiről. Nemcsak az étterem neve, hanem a 360 dolláros, azaz 67 ezer forintos menü is igen hosszúra sikerült: összesen tizenhat fogást tartalmaz.

A borok szintén csillagászati árúak, 100 dollárnál olcsóbb palackot alig találunk. Létezik egy költséghatékonyabb megoldás azoknak, akik sokallják az árakat, egy hatfogásos menü "mindössze" 225 dollárba (közel 40 ezer forintba)kerül. 

 

1.  A legdrágább éttermek
2.  A szusievők Mekkája

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5