Sikerre szoktató trénerek

Címkék: Gosztonyi László, siker, bukás, forint, Rácz Zsuzsa

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Sütő Emese

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Legyen szó gyenge teljesítményről, szakmai vagy magánéleti válságról, megfelelő stratégiával a legnagyobb lelki zűrből is kilábalhatunk. A hazánkban is egyre felkapottabb coaching a sebek ápolgatása helyett a probléma megoldására fókuszálva segít az ügyfeleknek, alkalmanként mintegy 25-150 ezer forintért.

Bár nem túl gyorsan, de Magyarországra is beszivárog a modern nyugati ember minden tipikus problémája mellett az arra való gyógyír is. A karrierista, üzleti világ magával hozta a nagy nyomás alatt álló, túlhajszolt embertípust, akinek szakmai problémái megoldására már külön iparág, a coaching áll rendelkezésre.

A coaching cégek (az angol szó jelentése többek között "edző, tréner") alapvetően három típusra oszthatók, hiszen megkülönböztetünk vezetői, üzleti és életvezetési coachingot.

A munkatársakra irányuló coaching busásan megtérül

A vezetők személyre szabott fejlesztésének célja főként az adott cégnek, annak vezetői stílusának, változási és változtatási képességének, kreativitásának magasabb szintre való emelése, míg az üzletié a vállalati hatékonyság fejlesztése, akár csoportos kereteken belül, persze mindezt ezerféleképpen.

A hétköznapi ember számára meglehetősen szárazon hangzó üzleti és vezetői tanácsadáson túl van izgalmasabb területe is a coachingnak, mégpedig az életvezetési tanácsadás, amellyel az Egyesült Államokban mintegy négy évtizede élnek is a motivációra, prózaian fogalmazva "gatyába rázásra" szorulók.

Hazai helyzet

Egyes vélemények szerint - legyen szó a coaching bármely területéről - legfeljebb fél év elegendőnek bizonyul a várt eredmény eléréséhez, de persze előfordulnak ennél hosszabb coaching folyamatok is.

Ár tekintetében természetesen célszerű "jó alanynak" lenni, hiszen a coaching nem éppen pénztárcabarát megoldás. Az átlagos tarifa Magyarországon mintegy 50 ezer forint per alkalom, de gyakorlatilag 15 és 150 ezer forint között széles skálán mozog a magyar coach-ok díja.

Rácz Zsuzsa, a Coaching for You munkatársa (nem mellesleg pedig az Állítsátok meg Terézanyut! című könyv szerzője) a Deluxe Magazin kérdésére elmondta, cégük tíz éve foglalkozik személyiségfejlesztéssel, elsősorban üzleti és céges ügyfelekkel. Internetes oldalukat pedig idén nyáron kifejezetten azzal a céllal hozták létre, hogy coaching szolgáltatásukat elérhetővé tegyék magánszemélyek számára is.

"Ma Magyarországon nem létezik olyan minőségbiztosítás a trénerré válás folyamatában, mint például az orvosoknál, ügyvédeknél" - nyilatozta a szakképzéssel kapcsolatban a szakember, aki azt is elárulta, a Coaching for You munkatársai úgynevezett szupervízió alapú coaching módszertant sajátították el, egy kétéves, egyetemi szintű képzés során a Károli Egyetem szupervizor szakán.

"Céges ügyfeleink leggyakrabban a hatékonyság fejlesztésének igényével fordulnak hozzánk - ilyenkor általában a HR a megrendelő" - mondta el a szakember. Rácz Zsuzsa hozzátette, hogy magánszemélyek a legkülönfélébb élethelyzetekben, például munkahelyváltás, előléptetés, karriertervezés esetén, illetve leggyakrabban a munka és a magánélet egyensúlya megteremtésének igényével keresik meg őket.

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5