Csokoládéban fürdő étterem

Címkék: étterem, étel, ínyencség, séf, párlat, Choco Lounge

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

A Choco Étterembár funkcióját nehéz lenne egyetlen mondatban összefoglalni. Első osztályú étterem, bár, klub és kozmopolita lounge. Különleges pálinkakoktélok és a fúziós konyha csokoládéval megbolondított különleges ételei várják a vendégeket.

Ahogy belépünk, azonnal érezzük, hogy a Choco több, mint egy étterem - hangulat, élettér, és nyoma sincs a fehér abroszos, kimért kiszolgálásnak. Az enteriőrben a bár nevéhez hűen a barna dominál sok zölddel, kevés vörösrézzel és lilával fűszerezve.

A csokoládé motívum jelenléte a tulajdonos, Gubcsó Balázs csokoládé iránti személyes rajongásának köszönhető. A Choco négy héttel ezelőtt debütált a Hűvösvölgyi úti Stop Shop bevásárlópark emeletén.

A nyitást egy kéthetes "tesztidőszak" előzte meg, amikor az ismerősök és a betérők belekóstoltak a fogásokba, az italokba és a Choco életérzésbe, és véleményük alapján véglegesítették a koncepciót.

A csokoládé, a kecskesajt és a libamáj találkozása

Akárcsak a dizájn, az egész étlap központi témája a csokoládé. Első látásra  a legmeglepőbb ételekkel párosítva szerepel:  hizlalt libamáj, füstölt kacsa carpaccio, pácolt kecskesajt és kapros vadlazac tapas társaságában, vagy éppen Szent Jakab-kagylóval karöltve.

Elsőre szokatlan, de annál izgalmasabb a rozmaringos pisztáciakéregben sült bárányborda, a zelleres burgonyalepény és a csokoládés finomfűszermártás randevúja a tányéron.

Csokoládé színű dizájn lilával

A csokoládé és az egyéb természetű fogások párosítása persze nem kötelező, de bűn lenne kihagyni. A csokoládé önmagában is többször visszatér, például fehércsokoládé-krémleves formájában.

Az étlap összeállításakor különböző gasztronómiai kultúrák világából merítettek. Egy kicsit olaszos, egy kicsit nemzetközi és komoly magyar szekcióval. "A trend a fúziós konyha, amit kicsit megbolondítottunk csokoládéval és a magyar vonallal" - mondja Farkas Sándor, a Choco séfje.

Forrás: Mizik Marcell
Libamáj, füstölt kacsa carpaccio, kecskesajt és kapros vadlazac

A merész csokoládés párosítások Michelin-csillagos éttermek séfjeinek tapasztalataiból és a belga csokoládéakadémián tanultakból születnek. A kakaóvajon készült ételek - mint például a kakaóvajon sült argenin bélszín steak csokis Bourbon whiskys mártással - már a sütéskor átveszik a csokoládé ízvilágát.

A "Nemzeti válogatott" néven futó magyar ételválaszték a környéken élő és megforduló külföldiek miatt került fel az étlapra, de a magyar vendégek körében is nagyon népszerű.

Kenyér és vaj helyett párolt és sózott japán Edame bab kerül az asztalra,  ami kitűnően előkészíti a gyomrot az étkezésre. A maga nemében rendkívül unalmasnak tűnő klubszendvicset chilis-csokis mártással kínálják, és 1790 forintba kerül.



 

 

1.  Csokoládéban fürdő étterem
2.  Interaktív ételérzés

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5