Gyémántból épült piramis

Címkék: óra, ékszer, gyémánt, Piaget, Emparador

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Megoldotta azok problémáját a Piaget, akiknek mindig is hiányzott egy piramis alakú, rendkívül feltűnő gyémánt karóra: a Emperador nevű modellnek köszönhetően végre ez a piaci rés is bezárult. A parányi kincs birtoklásához mindössze egyetlen apróság szükséges: 3 millió svájci frank.

 
3 millió svájci frankot ér
Mi tagadás, kevés karácsonyfa alá kerül a Piaget eddigi talán leghivalkodóbb mesterműve, az Emperador, amelyet leginkább az uralkodók vagy éppen mamutcég-vezérigazgatók pénztárcájához szabtak. De mit is kap az ember 3 millió svájci frankért?

A meghökkentő külsejű ékszer legfeljebb távolról emlékeztet órára, ugyanis a számlap csak akkor válik láthatóvá, ha a zárókőként funkcionáló, 3,35 karátos, D színű és smaragd csiszolású gyémántot foglalatostul felemeli a szerencsés tulajdonos.

Ezalatt egy parányi kvarcszerkezet, illetve egy hatos osztású gyöngyház óralap lapul.

Amennyiben a kiválasztott gyűjtő inkább a mechanikus óraműveket favorizálja, egyszerűen "továbblapoz", újabb gyémántréteget hánt le a Piaget-ről, és máris egy újabb számlap látványa tárul elő.

Ezen nemcsak egy járástartalék-kijelzőt pillanthat meg, hanem a világ leglaposabb tourbillonját is, utóbbi komplikáció a Föld gravitációs erejéből adódó pontatlanságokat hivatott korrigálni.

Az itt látható mutatók szintén gyöngyház lapon jelzik a pontos időt, az osztásokat azonban az alsó óránál baguette csiszolású gyémántokból rakták ki, amelyeket apróbb briliánsok vesznek közre.

Az Emperador igazi különlegessége azonban nem a tourbillon, hanem a két óraszerkezet rendhagyóan pazar tálalása, ami nem más, mint 1211 darab, 97 karát össztömegű gyémánt. A rengeteg kicsiny kő befoglalása minden bizonnyal nagy feladatot jelentett, legalábbis arra utal, hogy a Piaget szakembereinek 2000 munkaórába telt, amíg ezeket egyesével sikeresen elhelyezték a remekművön.

Akinek mégsem futná a 470 millió forintos csúcsmodellre, az Emperador kistestvéreivel kell beérnie. A Piaget Polo Relatif Tourbillon, Piaget Polo Tourbillon és a Small Limelight esetében mindössze 731, 698, illetőleg 544 darab gyémánt hajtja fel az árat.

A Piaget sajnálatos módon nem közölte a "szerényebb" modellek árát, ugyanakkor annyit mégis tudhatunk, hogy a komplett kolleckió - a 3 milliós "Uralkodóval" együtt - 7 millió svájci frankba kerül.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5