A legjobb csokimikulások

Címkék: teszt, mikulás, csokoládé, ínyencség

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Kajári Zsófia

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Azt mindenki szereti, ha december hatodikán tele van a csizmája minden földi jóval, viszont az emberek jó része utálja a csokimikulásokat, és húsvétkor is legfeljebb azért nyúl hozzájuk, hogy helyet csináljon a beérkező nyulaknak. A télapó csokoládés változatai ilyenkor általában a kukában landolnak, jobb esetben süteményalkatrészként végzik. Hogy ez idén ne így legyen, leteszteltük a jelenleg kapható csokimikulásokat, és most eláruljuk, melyek azok, amiknél reális esély van rá, hogy normális édességhez méltón hamar elfogynak.

A nagy mikulástesztet természetesen a beszerzés előzte meg, egy nagyobb fajta szupermarket teljes csokimikulás-készletét feltérképeztük: vettünk néhány "no name" darabot, illetve az ismert csokoládégyártók egy-egy példányát is a kosarunkba tettük.

Komoly munka folyik a szerkesztőségben

Összesen tizennégy csokitélapóval próbálkoztunk meg, akik között volt egy kakukktojásnak szánt ördög is egészen addig, míg ki nem bontottuk. Akkor ugyanis kiderült, hogy hiába a krampusz-csomagolás, a csoki mintázata egyértelműen mikulás, nyilván nem voltak felkészülve a rendkívül bonyolult ördögformára a gyárban.

Hozzá kell tennünk azonban, kellemes meglepetésként ért minket, hogy a figurák arca és teste nem csak a papíron volt kidolgozva, hanem a csokoládén is, egyetlen olyan darabbal találkoztunk csak, amire húsvétkor valószínűleg a nyuszis papírt húzzák rá.

A nyári pálcikás és családi jégkrémek bevált módszerét követve ezúttal is vaktesztnek vetettük alá a szerkesztőség munkatársait, nem láthatták, milyen csokit esznek, mert eltávolítottuk a csomagolást, és összetörtük a mikulásokat.

Utólag derült ki persze, hogy vannak gyártók, akik márkanevüket még a pucér csokimikulásokra sem átallják rányomni, így néhány darab - amiket a teszt vezetői elfelejtettek kienni - a tesztelők kezébe került, onnét már egyszerűbb volt az azonosítás. Ez azonban nem zavarta meg a kóstolókat, akik rutinos mikulásevőként ismerték fel a jellegzetesebb darabokat.

Bár a legtöbben a végén legszívesebben sót nyaltak volna, majdnem mindenki hősiesen végigkóstolta az összes csokit, egy kolléganő adta fel a tesztet, aki a hetedik minta után jött rá, hogy sose szerette a mikuláscsokit, inkább befejezte a küzdelmet.

Mivel úgy gondoltuk, úgy teljes az értékelés, ha a csomagolást is figyelembe vesszük, a teszt végén a grafikus munkatárs szakértelmét segítségül hívva kielemeztük a kissé szakadt sztaniolpapírokat is. 

 

1.  A legjobb csokimikulások
2.  Ha más nincs, ezt megesszük
3.  A legfinomabb csokitélapók

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5