Az ínyencek fővárosa

Címkék: étel, étterem, ínyencség, Ázsia, Michelin

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Tokió több csillagot kapott, mint bármely más világváros a Michelin hétfőn közzétett híres éttermi útmutatójában.

A Michelin öt szakértője több mint egy éven át járta Tokió éttermeit, és úgy találták, hogy nyolc étterem érdemli meg az irigylésre méltó három csillagot a városban. A nyolcból ötben főznek japán ínyencségeket, háromban pedig francia étkeket.

Forrás: EPA
Nemcsak a japán ételeket főzik jól

"Nagyon meglepődtünk azon, hogy milyen magas az itteni konyha színvonala. Nemcsak az nyűgözött le minket, ahogy a japánok francia ételeket készítenek, hanem a legkülönfélébb japán különlegességek is" - mondta az útmutató főszerkesztője, Jean-Luc Naret a megjelenés alkalmából tartott sajtóértekezleten Tokióban.

Huszonöt tokiói étterem kapott két csillagot, és 117 kapott egyet. Összehasonlításképpen: Nagy-Britanniában például mindössze három étterem kapott három csillagot, és tizenkettő érdemelte ki a kettőt.

Többen kételyeiknek adtak hangot, mondván, hogy az európaiak nem érthetnek igazán a japán ételekhez.  Véleményük azért sem helytálló, mert az öttagú szakértői gárdából ketten japánok voltak.

Tokió háromcsillagos japán éttermei tehát a következők: Hamadaya, Kanda, Koju, Sukiyabashi és Sushi Mizutani, a japán főváros francia éttermei pedig: Joel Robuchon, L'Osier és Quintessence.

A Michelin első éttermi kalauza 1900-ban jelent meg, a csillagos értékelőrendszert az 1920-as években vezették be. A kalauzzal első ízben 2005-ben léptek túl Európa határain, akkor New York volt a célpont.

Hogy az elkövetkező években mely városokba látogatnak el a kalauz szakemberei, egyelőre titok, ám a főszerkesztő annyit azért elárult, hogy a következő célpont szintén egy ázsiai nagyváros lesz.
MTI-Deluxe Magazin
  

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5