Ugró gyémántóra

Címkék: óra, ékszer, gyémánt, Svájc, Baume et Mercier

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Ismét feltűnő gyémántkarórát mutatott be a Baume et Mercier: a Riviera XXL Jump Hour nevű modell azonban nem csupán a külsejével hódít, hanem az órák kijelzésével is, amely egy kisebb bűvészmutatvánnyal ér fel.

400 darab gyémánttal készült
Első pillantásra megállapíthatjuk, hogy a Baume & Mercier ezúttal is különleges karórát készített a milliomosoknak. Az exkluzív időmérő kétségkívül hivalkodó külsejű, amit egyrészt méretének (az XXL jelű Baume & Mercier-k 43 milliméteres tokkal készülnek), másrészt a gyémántos toknak köszönhető.

A kedvelt drágakővel nem fukarkodtak a svájciak: ehhez a modellhez 400 darab, 9,5 karát össztömegű gyémántot használtak fel, amiből 394 briliáns, 6 pedig baguette csiszolású.

A csillogó felszín alatt a megszokott nyolcszögletű helyett egy tizenkét szögletű, fehérarany tok rejlik, amivel szintén az óra rendkívüli voltát kívánták hangsúlyozni a gyártók.

A számlap sem teljesen szokványos, ugyanis ez a bőséges gyémántdíszítés miatt kisebb helyet kapott. A hangsúlyos drágakövek egy érdekes szerkezet kijelzőit fogják közre: a viszonylag ritka, ugró órás mechanizmust.

Az órák, percek és másodpercek kijelzése a két kör alakú tárcsán történik, méghozzá ugyanebben a sorrendben. Legfelül egy ablakban látható az óra számjeggyel, vagyis digitális módon, és ugyanazon a körön belül, analóg módon a percmutató tájékoztat a pontos időről. Ezalatt egy hagyományos analóg másodpercmutatót találunk.

Az "ugró órák" az "heures sautante" magyarítása, persze a francia szókapcsolat a német ("springende Stunden") és az angol nyelvterületen ("jumping hours") is széles körben elterjedt, még a modellek elnevezésében is.

A kifejezés annyit takar, hogy az órák számjegye mindig egész alakkal jelenik meg az ablakban, éppen úgy, ahogyan a dátumkijelzős modellek esetében a nap. Az ugrás szó sem utal többre, mint hogy a tárcsán például 9 óra 59 perc után a 9-es számjegy minden átmenet nélkül ugrik a 10-esre, miközben a percmutató ettől lényegében függetlenül végzi rotáló mozgását.

Mindez technikailag nem újdonságnak, inkább érdekességnek számít. Hasonló ugró órás karórákat más gyártóktól is láthattunk már: az Audemars Piguet, az Epos, a Bell vagy a Maurice Lacroix szintén készített heures sautante modellt.

A Baume & Mercier az órához nem saját kalibert használt, hanem a Dubois Depraz 14400 jelű, genfi csíkozású automata óraszerkezetét, amelyről még azt is tudhatjuk, hogy eredetileg az ETA gyár módosított terméke.

A svájci ETA számos óramárkának készít szerkezeteket, amelyeket a különböző brandek ízlésüknek megfelelően építenek be a tokba. Ez a Riviera XXL Jump Hour modell esetében bizony jól sikerült, hiszen kellőképp figyelemfelkeltő ékszeróra került ki a Baume & Mercier svájci gyárából.

A tok a mai szabványok szellemében karcmentes zafírlappal kerül forgalomba, továbbá a gyártó 50 méteres mélységig szavatolja a vízállóságot. Az exkluzív, gyémánttal gazdagon díszített óra árát nem közölték.


Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5