Misztikus borok

Címkék: bor, pincészet, étterem, séf, Gérard Bertrand

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Gérard Bertrand francia borász a számmisztika ősi tudományát is felhasználta legújabb, Cuvée des Nombres nevű kollekciójában. A vásárlók kilencféle borból választhatják ki a személyiségüknek megfelelő palackot - születésük dátuma alapján.

Forrás: www.gerard-bertrand.com
Misztikus palackok 
"A számmisztika szerint az univerzumban minden összefüggésbe hozható a számokkal. Minden egyes szám egy-egy személyiségtípusra, érzelemre, színre vonatkozik"- mondja Gérard Bertrand.

A számok és a borok találkozása ezek szerint azt jelenti, hogy minden egyes számhoz másféle eredetű, történetű, színű bor tartozik, természetesen a számnak megfelelő szőlőfajtából.

A borok számozása egy különleges számmisztikai rendszeren alapul. A vásárlók születésük dátuma alapján határozhatják meg a személyiségükhöz leginkább illő arab számot 1-9 -ig, ezután nincs más hátra, mint a megfelelő számú bor beszerzése és elfogyasztása.

A misztikus borász kollekciójából 2 palackot, a 3-ast és a 7-est mutatta be az egyesült államokbeli Ontarióban. A 3-as számmal jelzett palack például egy Sauvignon Blanc-t rejt, a bor friss, élettel teli aromája a spontán és nyitott fogyasztók számára ajánlott.

A bűvös 7-es számú bor egy kifinomult chardonnay, ami az érzékeny és intellektuális típusú borivókhoz illik a legjobban.

Gerard Bertrand szőlőbirtoka egy 325 hektáros területen található a franciaországi Languedoc vidékén. A borász a környék 40 termelőjével együttműködve világszerte ismert, prémium színvonalú borokat készít.

A Wine Spectator magazin 93 pontra értékelte Bertrand 2004-es évjáratú Coteaux du Languedoc La Clape l'Hospitalitas nevű, édesgyökér, szeder és szilva aromájú borát.

Bertrand 2006-ban 7 millió palack bort adott el, átlagosan 10-65 dollárba (1700-11 ezer forint) kerülő palackjait több mint 40 ország borbarátai ismerik. Megrendelői között olyan neveket találunk, mint Alain Ducasse séfóriás, illetve a londoni Hakkassan étterem.Deluxe Magazin

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5