Pásztorórán hagyta el Rolexét a diktátor

Címkék: óra, ékszer, toll, aukció, Rolex

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Szaddám Huszein személyes tárgyait kínálja megvételre egykori alkalmazottja. A néhai iraki diktátor a vagyont érő Rolexét egy randevú után felejtette a helyszínen, kedvenc Cartier tollával pedig halálos ítéleteket írt alá.

Forrás: www.elitechoice.org
Rolex aranyból - bőkezű ajándék
A néhai diktátor márkás kiegészítőit egykori jobbkeze, az Egyesült Királyságba emigrált Haitham Wihaib próbálja értékesíteni, és azt reméli, hogy legalább 350 ezer fontot, azaz 127 millió forintot sikerül összegyűjtenie egykori főnöke tárgyainak elárverezéséből. Az összeget iraki iskolák támogatására fordítja.

Wihaib 20 éven keresztül volt Husszein protokollfőnöke, és azt állítja, hogy a tárgyak a diktátor tulajdonában voltak, és az árverésre bocsátott értékes holmik mindegyikének külön története van.

A kollekció legértékesebb darabja egy Rolex óra. Husszein egyszer bagdadi palotájában töltött néhány órát egyik szeretőjével, és éppen indulni készült, amikor Wihaib szokás szerint ellenőrizte, hátrahagyott-e valamit a diktátor. Legnagyobb meglepetésére egy 12 gyémánttal kirakott arany Rolex órát talált az asztalon.

"Szaddámnak valószínűleg igen jól sikerült a randevúja, mert nagyon jókedvű volt, és amikor utánafutottam az órával, csak ennyit mondott: tartsa meg" - mondta az egykori protokollfőnök.

Wihaib a vagyont érő ajándékot nem merte viselni, a testőrgárda tagjai ugyanis tisztában voltak vele, hogy az óra 100 ezer fontot, azaz 36 millió forintot ér, és azóta szakértők is megerősítették, hogy a Rolex valódi.

A 6000 fontért, azaz 2,2 millió forintért kínált Dior napszemüveget a protokollfőnök egy szerencsés menekülési akció emlékére kapta. A Dior üzletben nem cáfolták, de nem is erősíteték meg a modell eredetiségét.

Az egykori alkalmazott árverésre bocsátott még egy 2500 font (906 ezer forint) értékű Cartier tollat, amelyet Husszein állítólag a halálos ítéletek aláírására használt. A londoni Knightsbridge-nél található Cartier üzlet szakértője szerint a toll valódi, de egy olyan széria, amit már nem gyártanak.

A vagyont érő kiegészítőkön kívül egy 1500 fontos (544 ezer forint) ezüstgyűrű, ruhák és egyéb személyes tárgyak találhatók a megvételre kínált holmik között. Wihaibnak eddig egyetlen szuvenírt sem sikerült eladnia. 

"A jó ügyért teszem és nem adom fel" - mondta. "Sokan azt gondolják, hogy a tárgyak nem is Szaddámhoz tartoztak, és nem tudom bebizonyítani, hogy így van, pedig tévednek."

Haitham Wihaib azóta nemzetközi hírnévre tett szert, és valóságos Szaddám Huszein szakértővé vált, pedig annak idején veszélybe került az élete. Amikor összeveszett a  diktátorral, többször került börtönbe, mielőtt 1994-ben az Egyesült Királyságba menekült.
Deluxe Magazin


 

 

 

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5