A legtehetősebb magyar nők

Címkék: milliárdos, Magyarország, gazdag,

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Összesen négy nő szerepel a Napi Gazdaság 100 leggazdagabb magyart ismertető listáján. A milliárdosnők egy részének vagyona örökségből származik, mások profizmusuknak és kitartásuknak köszönhetően, saját erejükből tettek szert vagyonukra.

A titokzatos özvegy

A legtehetősebb magyar hölgy az egykori sztármanöken, Kristyán Judit, Fenyő János özvegye. A máig tisztázatlan körülmények között, 1998-ban meggyilkolt médiamágnás özvegyének stagnáló vagyona mintegy 15 milliárd forintot tesz ki, és ezzel a 24. helyre került a milliárdosok között.

Kristyán Judit eredeti szakmája elektroműszerész, de dolgozott műszaki rajzolóként is. A nyolcvanas évek egyik leghíresebb manökenje a Divat Intézetben ismerkedett meg Fenyő Jánossal.

A milliárdos özvegy férje halála óta külföldön tartózkodik, és három éve nem ad magáról hírt. A médiabirodalom kiadói jogait a holland VNU konszernnek adta el. Utoljára az Elite magazint avatta be titokzatos életébe: az üzletasszony Fenyő János vagyonát alapítványokba fektette, és ezek hozamából kap részesedést, két gyermekét a legjobb iskolákba járatja, és egy budapesti szalon megnyitását is tervezte, amiből egyelőre nem lett semmi.

Óvónőből üzletasszony

Kósa Erika, a Brokernet Holding társtulajdonos alelnöke új tagnak számít a hazai milliárdosok elitklubjában. Az egykori óvónő a 35. helyen debütált 10 milliárd forintos vagyonával. A Brokernet Holding társtulajdonos alelnöke és értékesítési igazgatójának karriertörténete mesébe illik.

Forrás: MTI
Kristyán Judit, az egykori sztármanöken az ország leggazdagabb nője


Magyarország második leggazdagabb üzletasszonya 8 évig dolgozott pedagógusként, ezt követően egy pénzügyi tanácsadó cégnél helyezkedett el. Óriási kihívást jelentett a helytállás egy férfiak uralta szakmában, de bizonyítási vágya és rendkívüli kommunikációs készsége - és női megérzései - révén kitűnően teljesített, és egyre magasabb pozíciókat birtokolhatott.

Két kollégájával - akik szintén felkerültek a leggazdagabbak közé - megalapították a Brokernet csoportot. A cég jelenleg 4000 tanácsadót foglalkoztat, és 40 irodát nyitott, a cégcsoport tevékenysége pedig hitelügyintézéssel, biztosítással és ingatlanforgalmazással is bővült. A Brokernet vezetői 57,6 milliárdra forintra növelték a cég bevételét, ami a 2005-ös eredmény négyszeresét jelenti.

Kósa Erika úgy véli, hogy a pedagógusi és a pénzügyi tanácsadói pálya közös vonása a kommunikáció, és úgy tűnik, a milliárdosnő a lehető legnagyobb sikerrel képes kezelni ügyfeleit. Kósa Erika egyébként a harmadik legjobban öltözött milliárdos a 100-as listán, és egyben a legelegánsabb a vagyonos hölgyek között.

A hozományvadász agglegények számára rossz hír, hogy Kósa Erika már elkelt. Férje, Körtvélyesi Zoltán 2 százalékos tulajdonosa a Brokernet Holding Zrt.-nek.

Modern amazonok

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum értelmi szerzője és igazgatónője gyermekeivel együtt a lista 46. helyén szerepel. Férje, a szociológiával és befektetésekkel foglalkozó Ungár Tamás halála után Schmidt Mária komoly örökség tulajdonosa lett, a Budapesti Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Részvénytársaság (BIF) több mint 25 százaléka az augusztusi tőzsdei árfolyamon 8 milliárd forintot ér, és szakértők szerint a cég értéke tovább növekszik. Az örökösnő 1998 és 2002 között Orbán Viktor exminiszterelnök, a Fidesz vezető politikusának főtanácsadója volt.

Forrás: MTI
Schmidt Mária, a Terror Háza igazgatónője - örökségből gazdálkodik


Szilvássy Csilla 2003-ban debütált a leggazdagabb magyarok listáján 3,5 milliárd forinttal. Vagyona az idei évben 4,5 milliárd forinttal gyarapodott, és ez épphogy elég volt arra, hogy bekerüljön a top 100-ba: az építőanyag-iparban utazó üzletasszony a 95. helyen áll.

A milliárdosnő karrierjét a külkereskedelemben alapozta meg, majd a médiában próbált szerencsét. Csatlakozott Fenyő János sajtóbirodalmához, és az egykori médiacézár jobbkezeként dolgozott: a Nők Lapját és a Népszavát birtokló csoport gazdasági ügyeiért felelt.

Fenyő János halála után a médiabirodalmat a holland VNU csoportnak értékesítették, Szilvássy Csilla azonban túlságosan alacsonynak tartotta a részvényeiért kínált árat, ezért pert indított. A győzelemnek köszönhetően jelentős összeg birtokosa lett, amelyet a Kemikál nevű cégbe fektetett.

A cég sikeresen vette fel a versenyt a multinacionális építőipari társaságokkal, a tavalyi évet 300 milliós eredménnyel zárta, és forgalma elérte a 2 milliárd forintot.

Az üzletasszony szerint a lakásépítések csökkenése miatt egyre nehezebb talpon maradni a piacon, az idei forgalomban mintegy 20 százalékos visszaesés várható, ezért a cég saját fejlesztésű termékeire, a vakolórendszerekre és az ingatlan-bérbeadásra kénytelen támaszkodni.Deluxe Magazin

 

 

 

1 komment

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

gulyás robert | 2010. január 24., vasárnap 09:41:40

igen gratulálok nekik mindenkinek megvannak az ötletei de nincshozzá anyagi támogatása ha v-kitérdekel nekemis van jo ötletem szivesen elmondom mert én nemtudom megvalositani nincshozzá tökém valakit érdekel 06204234488 it elér

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5