Szingliéttermek

Címkék: étterem, étel, New York, Párizs, szingli

Eszközök:Betűméret növelésBetűméret csökkentésKüldés e-mailbenNyomtatás

Deluxe Magazin

Eszközök: Betuméret növelés Betuméret csökkentés Küldés e-mailben Nyomtatás

Míg Magyarországon egyelőre kicsit szokatlan, a világvárosok kitűnő éttermeiben általános jelenség, hogy a vacsoravendégek egyedül, társaság nélkül érkeznek. Azt azonban csak bennfentes kozmopoliták tudják, hol étkezhetnek zavartalanul, hogy ne kelljen elviselniük a többi vendég csodálkozó pillantását.

A "szinglibarát" éttermekben szívesen látják az egyedülálló, ismerkedni kívánó vacsoravendégeket is, és soha nem fordulhat elő, hogy ha csak egy személyre foglalunk asztalt, a konyha mellett vagy a sarokban kapunk helyet.

A szinglik szerint az egyedül elköltött vacsoráknak is megvan a varázsa, lehet közben álmodozni, esetleg olvasni, dolgozni, vagy beszélgetni a többi magányos sorstárssal.

Egy finom rizottó mellett könnyebben észrevesszük a nagy Őt

Azt azonban csak bennfentes kozmopoliták tudják, hol étkezhetnek zavartalanul, és hol nem kell magukat kényelmetlenül érezniük a párosan érkező vendégek csodálkozó pillantásai miatt. Azok az éttermek, amelyek nagy bárral és hatalmas, közös asztalokkal rendelkeznek, kitűnő helyek a szinglik számára. Ha az egyedülállók a bárszékeken foglalnak helyet, társaloghatnak a pultossal, és feltűnés nélkül megismerkedhetnek a szomszédaikkal is.

Az asztalok elrendezése is sokat elárul arról, miként viszonyul az étterem a partner nélkül  megjelenő vacsoravendégekhez. Nem mindegy, hogy egy kivilágított város vagy egy üresen maradt szék  látványával kell beérnünk.

Az étterem hírneve is sokat számít. Ha jó értékelést kapott a Michelin vagy a Zagat kalauzaiban, biztosak lehetünk benne, hogy prémium színvonalú kiszolgálásban fogják részesíteni az egyedülálló vendégeket is.

Az egyik ilyen hely a New York-i Gotham Bar and Grill. A népszerű, Greenwich Village-ben található étteremben rengeteg üzletember fordul meg. Aki egyedül érkezik, a legjobb, ha a bárban foglal helyet. A barátságos pultosok segítenek a legkitűnőbb fogás kiválasztásában. Mindenképpen próbáljuk ki a 15 dollárba, azaz 2600 forintba kerülő, kecskesajttal és sherry vinaigrette-tel készült meleg gombasalátát, az articsókás rákrizottót (22 dollár, azaz 3900 forint) vagy a Banan Charlotte nevű álomdesszertet (12 dollár, azaz 2100 forint).

Ha ide nem sikerül asztalt foglalni, New Yorkban még a MOMA Modern Bar Roomban érdemes próbálkozni. Ha szerencsénk van, a varázslatos kertre néző asztalt kapunk. A magányt biztosan elfeledteti a kivételes elzászi konyha, illetve a barátságos személyzet.

 

 

1.  Szingliéttermek
2.  Szinglibarát éttermek

 

Szóljon hozzá!

 

Ajánljuk még:

Amikor elég a saját barátainkból is

Szóljon hozzá:

Név:

Kötelező

E-mail:

Kötelező, nem jelenik meg

Hozzászólás:
Milyen nap van ma (pl: hétfő)?

LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Legfrissebb

Pharrell Williams

Pharrell Williams

Pharrell Williams lett az év divatikonja

Pharrell Williamst választotta idén az év divatikonjának az Amerikai Divattervezők Tanácsa (CFDA).

Bunga-Bunga

Bunga-Bunga

Felszámolta fizetett háremét Berlusconi

Nyilvánosságra került az a levél, amelyet Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő írt az általa rendezett "bunga-bunga partikon" résztvevő fiatal nőknek.

Taxidermia

Taxidermia

Hódít a taxidermia a kínai gazdagok között

Egyre növekszik a kitömött vadállatok iránti kereslet a kínai gazdagok körében

Pokerdoboz
Pókertippek

Pókertippek

Az élő játékban az egyik legegyértelműbb és legnehezebben leplezhető árulkodó jel a kézremegés. Ez többnyire erős kézre és nem blöffre utal. Pókertippek.

Top5